Η δεύτερη μέρα της επιδημίας ανεμοστρόβιλου του Νότου φέρνει ζημιά EF3 στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης » Yale Climate Connections

1
Η δεύτερη μέρα της επιδημίας ανεμοστρόβιλου του Νότου φέρνει ζημιά EF3 στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης » Yale Climate Connections

Η περιοχή της Νέας Ορλεάνης, η οποία έχει υποστεί έναν καταστροφικό τυφώνα και έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο EF3 τα τελευταία 20 χρόνια, υπέστη άλλον έναν καιρό που έπληξε την Τρίτη το βράδυ με έναν δραματικό ανεμοστρόβιλο που πέρασε στα νοτιοανατολικά τμήματα της περιοχής του μετρό. Από το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρθηκε ένας θάνατος στην περιοχή, μαζί με εκτεταμένες υλικές ζημιές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κατεδαφισμένων και σοβαρών ζημιών σπιτιών.

Το γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) στη Νέα Ορλεάνη ανέφερε το πρωί της Τετάρτης ότι οι ζημιές του τουλάχιστον ΕΔύναμη F3 στην Ενισχυμένη Κλίμακα Fujita είχε ήδη επιβεβαιωθεί στον δήμο του Arabi στο St. Bernard Parish, αμέσως ανατολικά της Ένατης Περιφέρειας της Νέας Ορλεάνης. Μια πλήρης έρευνα καταιγίδας πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ή δύο ημέρες.

Οι ανεμοστρόβιλοι EF3 έχουν ανέμους μεταξύ 136 και 165 mph. Υποθέτοντας ότι η Orleans Parish περιλαμβάνεται στην τελική πίστα του ανεμοστρόβιλου της Τρίτης το βράδυ, θα είναι το δεύτερο EF3 ή ισχυρότερο twister της ενορίας σε λιγότερο από έξι χρόνια.

Δεν έχουν καταγραφεί άλλοι τόσο ισχυροί ανεμοστρόβιλοι στη Νέα Ορλεάνη με βάση τους οποίους δεδομένα που χρονολογούνται από το 1950.

Το στριφτάρι ήταν μέρος μιας διήμερης επιδημίας που παρήγαγε τουλάχιστον 37 προκαταρκτικές αναφορές ανεμοστρόβιλου για Δευτέρα και τουλάχιστον 28 την Τρίτη, σύμφωνα με το NOAA Storm Prediction Center (SPC). Αυτοί οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν καθώς οι επιθεωρητές καταιγίδων εργάζονται για να επιβεβαιώσουν κάθε αναφορά ανεμοστρόβιλου.

Παρά τα πολλά περιστροφικά που καταγράφηκαν σε βίντεο τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη και έναν μεγάλο αριθμό πόλεων και πόλεων που υπέστησαν ζημιές, ο συνολικός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών φαινόταν να είναι σχετικά χαμηλός, τουλάχιστον εν μέρει λόγω των προηγούμενων προοπτικών και των άμεσων προειδοποιήσεων (βλ. παρακάτω) . Ένας θάνατος που σχετίζεται με ανεμοστρόβιλο αναφέρθηκε τη Δευτέρα κοντά στα σύνορα Τέξας-Οκλαχόμα.

Ο ανεμοστρόβιλος της Τρίτης το βράδυ προκάλεσε σποραδικές ζημιές στις περιοχές Γκρέτνα και Τέριταουν προτού αλέσει στο Αράμπι με προφανή πλήρη ισχύ. Αν και χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στο μονοπάτι του μεσοκυκλώνα που προκάλεσε τον ανεμοστρόβιλο (δείτε το ενσωματωμένο tweet παρακάτω), μόνο ένα μέρος αυτής της περιοχής, που θα προσδιοριστεί από έρευνες καταιγίδας, υπέστη άμεση ζημιά από ανεμοστρόβιλο.

Πολλά βίντεο έδειξαν μια ξεχωριστή χοάνη σε σχήμα σφήνας να σκίζει την πόλη, με βιντεοσκοπήσεις που αποκαλύπτουν οριζόντιος σωλήνας στροβιλισμού δίπλα στη χοάνη – ένα χαρακτηριστικό που παρατηρήθηκε σε μερικούς από τους πιο έντονους ανεμοστρόβιλους των τελευταίων ετών και προσομοιώθηκε με επιτυχία σε ένα μοντέλο υπολογιστή σε πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής τον Mauricio Oliveira στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα.

Οι προοπτικές και οι προειδοποιήσεις υψηλής ποιότητας προειδοποίησαν την περιοχή

Οι σοβαρές καιρικές απειλές και οι απειλές ανεμοστρόβιλων στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης είχαν προβλεφθεί εξαιρετικά καλά ανά πάσα στιγμή, γεγονός που μαρτυρεί τη διαρκώς αυξανόμενη ικανότητα της SPC μαζί με τα τοπικά γραφεία πρόγνωσης του NWS.

  • Μια ολόκληρη εβδομάδα νωρίτερα, στις 15 Μαρτίουη νοτιοανατολική Λουιζιάνα βρισκόταν κοντά στο κέντρο μιας περιοχής που κινδύνευε η SPC λόγω έντονων καιρικών συνθηκών για τις 22 Μαρτίου. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι „…ένα σοβαρό συμβάν παντός κινδύνου – συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου ανεμοστρόβιλου – φαίνεται αρκετά πιθανό να προκύψει.“
  • Η νοτιοανατολική Λουιζιάνα παρέμεινε σε σοβαρές προοπτικές για ολόκληρη την εβδομάδα που προηγείται της 22ας Μαρτίου. Νωρίς εκείνο το πρωί, η SPC εξέδωσε μια προοπτική προειδοποιώντας το κοινό ότι «ένα περιφερειακό ξέσπασμα έντονων καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου ισχυρών ανεμοστρόβιλων, είναι πιθανό σήμερα έως σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της Το Lower Mississippi Valley και οι κεντρικές ακτές του Κόλπου».
  • Η περιοχή της Νέας Ορλεάνης βρισκόταν σε δύο διαδοχικά ρολόγια ανεμοστρόβιλου, ξεκινώντας στις 10:40 π.μ. κεντρική ώρα την Τρίτη και επεκτείνονταν πολύ μετά το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου.
  • Καθώς οργανώθηκε ανεμοστρόβιλος πάνω από το Δέλτα του Μισισιπή νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, εκδόθηκε προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου στις 7:00 μ.μ. Μια επακόλουθη προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου εκδόθηκε στις 7:19 μ.μ. για την Ορλεάνη και πολλές παρακείμενες ενορίες. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε τις περιοχές Arabi και Lower Ninth Ward γύρω στις 7:30 μ.μ.

Περισσότερη μετεωρολογική τραγωδία για την περιοχή της Νέας Ορλεάνης

Εδώ είναι μόνο ένα σημάδι των διαδοχικών χτυπημάτων που δέχτηκε η περιοχή της Νέας Ορλεάνης από την ατμόσφαιρα τον τελευταίο καιρό: Εικόνες της καταστροφής από τον ανεμοστρόβιλο της 22ας Μαρτίου έδειξαν κοντινά σπίτια με μπλε μουσαμάδες πάνω τους, από ζημιές που δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη μετά τον τυφώνα Ida κατηγορίας 4 που έπληξε τη νοτιοανατολική Λουιζιάνα τον Αύγουστο του 2021.

Η πόλη της Νέας Ορλεάνης έχει υποστεί τρομερό χτύπημα από καιρικές καταστροφές από το 2005, όταν το κύμα καταιγίδας από τον τυφώνα Κατρίνα κατηγορίας 3 έσπασε τα αναχώματα της πόλης και πνίγηκε μεταξύ 341 και 643 ατόμων στην πόλη (με πολύ μεγαλύτερο συνολικό αριθμό θανάτων αν συμπεριλάβουμε και περιοχές εκτός πόλης). Ο τυφώνας Isaac της κατηγορίας 1 προκάλεσε εκατομμύρια ζημιές στη Νέα Ορλεάνη το 2012, όπως και η πτώση του τυφώνα Zeta κατηγορίας 3 το 2020.

Και στις 7 Φεβρουαρίου 2017, η πόλη ήταν Κτύπημα από τον ισχυρότερο ανεμοστρόβιλο που παρατηρήθηκε στην Orleans Parish από τότε που ξεκίνησαν τα ακριβή αρχεία το 1950 – ένας EF3 που τραυμάτισε 33 και προκάλεσε ζημιές περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να σχολιάσουν το „Eye on the Storm“ αναρτήσεις. Τα σχόλια είναι γενικά ανοιχτά για 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης. Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ανακοινώσεις μέσω email για νέες αναρτήσεις εδώ. Twitter: @DrJeffMasters και @bhensonweather

Schreibe einen Kommentar