Η ξηρασία επηρεάζει τους αστικούς αγρότες στην Καλιφόρνια — City Farmer News

1
Η ξηρασία επηρεάζει τους αστικούς αγρότες στην Καλιφόρνια — City Farmer News
Πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των πόλεων κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (και ακόμη και όταν η ξηρασία δεν είναι σοβαρή) μπορούν να αποδοθούν στο ανώμαλο υδάτινο τοπίο της Καλιφόρνια και στο αποκεντρωμένο σύστημα ύδρευσης όσον αφορά την παροχή δημοτικών υπηρεσιών (η φωτογραφία προσφέρεται από Rachel Surls, UCCE.)

Το αποκεντρωμένο σύστημα ύδρευσης και οι δημοτικοί περιορισμοί νερού δημιουργούν ιδιαίτερους πονοκεφάλους στην αστική γεωργία.

Του Taylor Chalstrom
Βιολογικός Αγρότης
7 Οκτωβρίου 2021

Απόσπασμα:

Οι αγρότες των πόλεων μπορεί να υποφέρουν από πολλές από τις ίδιες συνέπειες της ξηρασίας με τους αγρότες μεγάλης κλίμακας. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες των πόλεων κατά τη διάρκεια της ξηρασίας (και ακόμη και όταν η ξηρασία δεν είναι σοβαρή) περιλαμβάνουν τον δελτίο του νερού, τις προσαυξήσεις ξηρασίας και την πρόσβαση σε υποδομές νερού, όπως γραμμές ή μετρητές. Πολλά από αυτά τα ζητήματα μπορούν να αποδοθούν στο ανομοιόμορφο υδάτινο τοπίο της Καλιφόρνια και στο αποκεντρωμένο σύστημα ύδρευσης, καθώς σχετίζεται με την παροχή δημοτικών υπηρεσιών.

Διάφοροι παράγοντες αλληλεπιδρούν για να δημιουργήσουν ένα ανομοιόμορφο υδάτινο τοπίο για τους αστικούς αγρότες και τους κηπουρούς, σύμφωνα με τη σύμβουλο UCCE Urban Agriculture and Food Systems Lucy Diekmann, και αυτοί οι παράγοντες γίνονται ακόμη πιο περίπλοκοι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας.

Ο Diekmann είπε ότι ένας βασικός παράγοντας του ανώμαλου υδάτινου τοπίου της Καλιφόρνια είναι το αποκεντρωμένο σύστημα ύδρευσης, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του νερού για την αστική γεωργία προέρχεται από δημοτικές πηγές και είναι συχνά πιο ακριβό από άλλες μη πόσιμες πηγές νερού άρδευσης. «Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας, οι αστικοί περιορισμοί νερού είναι πιθανό να ισχύουν σε αγροκτήματα και κήπους που χρησιμοποιούν δημοτικό νερό», είπε. «Αυτά θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις λειτουργίες των αστικών αγροκτημάτων εάν πρέπει να μεριμνήσουν με μερίδες νερού ή να περιορίσουν το πότισμα σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες».

Μια μελέτη περίπτωσης με επικεφαλής τον Diekmann που δημοσιεύτηκε το 2017 εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η αστική γεωργία στην κομητεία Santa Clara επηρεάστηκε από την ξηρασία. Ένα σημαντικό εύρημα της μελέτης, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13549839.2017.1351426?journalCode=cloe20, έδειξε ότι ορισμένοι αγρότες των πόλεων που συνδέονται με μη δημοτικές παροχές νερού, όπως πηγάδια, αντιμετώπισαν έλλειψη νερού .

«Το πηγάδι μιας φάρμας ξεράθηκε, αναγκάζοντάς τους να τελειώσουν νωρίς τη σεζόν τους», είπε ο Diekmann.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar