Μπρρ, έκανε κρύο εδώ!

0
Μπρρ, έκανε κρύο εδώ!

Γεια, αργήσαμε λίγο με αυτήν την ανάρτηση, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ! Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια παράξενη εβδομάδα όπου νομίζεις ότι ελέγχεις πολλά πράγματα από τη λίστα σου, αλλά στη συνέχεια, όταν αναθεωρείς και σκέφτεσαι, φαίνεται αρκετά τσιμπημένο. ένιωθα ότι το μόνο που κάναμε ήταν να φοράμε και να βγάζουμε κουβέρτες παγετού και να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα στεφάνι μας. Μερικές θερμοκρασίες της ημέρας δεν έφτασαν ποτέ τη δεκαετία του ’40 και οι νύχτες ήταν στις χαμηλές της δεκαετίας του ’20 και μετακινούνταν στους εφήβους. Κάνει την ανάπτυξη των λουλουδιών λίγο σκληρή.

Μετά είχαμε χιονοθύελλα! Υποτίθεται ότι θα χτυπούσε στη μέση της νύχτας (Φυσικά!) και θα ήταν αρκετές ίντσες. Ευτυχώς δεν χτυπηθήκαμε με χιόνι μέχρι τις 5:30 π.μ. και στις 10:00 π.μ. ο ήλιος το είχε λιώσει από τα τούνελ. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι γι ‚αυτό και ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε άλλη χιονοπτωτική εκδήλωση αυτή τη σεζόν. Όταν θέλετε να καλλιεργήσετε πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών ειδικά νωρίς και αργά τη σεζόν, λέμε „ας χτίσουμε ένα άλλο στεφάνι!“ Όταν όμως χιονίζει και αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο εκχιονισμού σε 5 στεφάνες, λέμε „είμαστε τρελοί“ Ναι, ίσως.

Broadforking

Ο αγρότης Τόνι ξόδεψε μερικές ώρες στρώνοντας τα νέα μας κρεβάτια και τα διαπέρασε για να προετοιμαστεί για φύτευση. Έχουμε γλυκά μπιζέλια που σπάνια μπαίνουν και μεγαλώνουν. Ποιος χρειάζεται ένα γυμναστήριο όταν υπάρχει broadforking για να κάνει.

Αφιερώσαμε επίσης χρόνο καθαρίζοντας το χάος των τουλίπες παπαγάλων που είχαν καταστραφεί από τον παγετό. Οι διπλές τουλίπες και οι γαλλικές τουλίπες που φυτρώνουν ακριβώς δίπλα δεν υπέστησαν ζημιές. Πρέπει να προστατέψετε τους παπαγάλους ή να τους μεγαλώσετε αργότερα το χειμώνα.

Τουλίπες

Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις όμορφες τουλίπες που βγήκαν με παράδοση.

Ανεμώνες

Οι ανεμώνες μας εξακολουθούσαν να παράγουν όμορφες ανθοφορίες παρά τις πολύ δροσερές θερμοκρασίες. Έπρεπε να τα καλύψουμε τόσες πολλές νύχτες που οδήγησαν σε μερικά όμορφα καμπυλωτά στελέχη. Οι σχεδιαστές μας λένε τόσο γλυκά „απλώς προσθέτουν κίνηση και χαρακτήρα στα σχέδιά τους“.

Είχαμε κάτι να περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα. Κάθε χρόνο για πολλά πολλά χρόνια παρακολουθούμε το συνέδριο OSU Small Farm που διοργανώνεται από το Oregon State University στο Corvallis του Όρεγκον. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν προσθέσει ένα επιπλέον κομμάτι με την καλλιέργεια και την παραγωγή κομμένων λουλουδιών. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε και παρακολουθούμε αυτά τα συνέδρια. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συνδεθείτε, να μοιραστείτε ιδέες και να ακούσετε καινοτόμους που ασχολούνται με τα λουλούδια και τις γεωργικές πρακτικές γενικότερα. Ο αγρότης Τόνι και εγώ παρακολουθούμε διαφορετικές συνεδρίες, απλώς για να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Συνέδριο OSU Smallfarm

Εδώ είναι η Isabella Thorndike Church που εκπροσωπεί το στούντιο σχεδιασμού της Jacklilyfloral και επίσης εκπροσωπεί το αγρόκτημα λουλουδιών της μαμάς της, Le Mera Gardens που βρίσκεται στο Ashland του Όρεγκον

Συνέδριο OSU Smallfarm

Η Dannielle και ο Valiant Swan of Field to Heart μίλησαν επίσης με τόσο χιούμορ και ενθουσιασμό. Υπήρχαν τόσα πολλά άλλα και τόσες πολλές πληροφορίες για να λάβουμε υπόψη μας που τα κεφάλια μας γύριζαν με συμβουλές, ιδέες και πόρους για να ρίξουμε μια ματιά.

Ήταν Σάββατο, αλλά έμειναν πολλά ακόμα. Την Κυριακή παρακολουθήσαμε τη συνάντηση Pacific Northwest Cut Flower Growers που πραγματοποιήθηκε στην πανεπιστημιούπολη του OSU. Μερικές φορές η γεωργία μπορεί να είναι μια απομονωτική δουλειά, μόνη στη λάσπη και τη λάσπη ή να την ιδρώνεις στη ζέστη του καλοκαιριού. Μπορείτε να νιώσετε σαν να είστε ο μόνος ανόητος εκεί έξω που κόβει ή σκάβει σε μια καταιγίδα ή βγάζει χιόνι από χαμηλές σήραγγες και στεφάνες σε μια χιονοθύελλα. Απλά πρέπει να βρεις μια ομάδα ανόητων συναδέλφων, εννοώ λουλούδια που ξέρουν τι βιώνεις.

PNWCFG

Η Έριν και ο Άαρον

Η Erin και ο Aaron της Raindropfarms είναι δύο από τους διοργανωτές μαζί με μια ολόκληρη ομάδα υπέροχα αφοσιωμένων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για να μας οδηγήσουν, να μας εκπαιδεύσουν και να προσφέρουν έναν χώρο υποστήριξης, φιλίας και ανταλλαγής που ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Αυτοί οι δύο και όλα τα άλλα μέλη του PNWCFG εργάστηκαν ακούραστα για να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά διασκεδαστική συνάντηση, ενώ παράλληλα δούλευαν τις δικές τους φάρμες και επιχειρήσεις. Δεν μπορείτε να φύγετε από αυτή τη συνάντηση χωρίς να έχετε έμπνευση, κίνητρο και πραγματικά σπάνιο να πάτε και να κάνετε μια υπέροχη σεζόν ανθοκομίας.

PNWCFG

Ανάμεσα στους επιλεγμένους ομιλητές ήταν οι Ralph Thurston και Jeriann Sabine των Deadheadcutflowers που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους για 25 χρόνια καλλιέργειας κομμένων λουλουδιών. Τόσο ενδιαφέρον και κατατοπιστικό.

PNWCFG

Η Leah Rodgers των Indigo Gardens μοιράζεται τις εμπειρίες της.

Η Hillary Alger των Johnny’s Select Seeds μίλησε για την κίνησή τους σε περισσότερες δοκιμές κομμένων λουλουδιών.

Τόσοι άλλοι παρουσιαστές και τόση ανταλλαγή ιδεών και μεθόδων που όταν τελείωσε, ήρθε η ώρα να πιάσουμε πραγματικά τη δουλειά. Έτσι τώρα, όταν κάθομαι μόνος μου στο θερμοκήπιο και σπέρνω μακριά, ξέρω ότι όλοι οι φίλοι μου με λουλούδια κάνουν κάτι παρόμοιο. Πιθανότατα να θυμάμαι τη διασκέδαση της περασμένης Κυριακής, τις αγκαλιές, τα χαμόγελα, τα γέλια και τόση καλή θέληση και μοίρασμα.

Κρεβάτι παιώνιας

„Ας ριζώσουμε ο ένας τον άλλον και παρακολουθούμε ο ένας τον άλλον να μεγαλώνει“

Μέχρι την επόμενη φορά….

Schreibe einen Kommentar