Ο παραλογισμός της αναζήτησης της χαμηλότερης τιμής αερίου — Ο ξυλοδαρμός έσπασε

0
Ο παραλογισμός της αναζήτησης της χαμηλότερης τιμής αερίου — Ο ξυλοδαρμός έσπασε

Αναζητώντας τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου

Αυτή την εβδομάδα, οδήγησα μέσα από το πάρκινγκ Costco και παρατήρησα ότι η συνηθισμένη είσοδος στο Πρατήριο βενζίνης Costco μπλοκαρίστηκε. Αντίθετα, η κυκλοφορία του βενζινάδικου εκτρέπεται στην περιοχή από την είσοδο του Costco, ώστε να μπορεί να σχηματιστεί μια μεγαλύτερη γραμμή και να μην εμποδίζει την κυκλοφορία άλλων χώρων στάθμευσης. Ακολούθησα τη γραμμή για βενζίνη και ανακάλυψα ότι είχε μήκος τουλάχιστον 10 αυτοκινήτων. Τι?! Ποιος είναι αυτός ο παραλογισμός της αναζήτησης της χαμηλότερης τιμής του φυσικού αερίου; Είμαι μέλος της Costco και ναι, το φυσικό αέριο μπορεί να είναι έως και 25 έως 30 σεντς το γαλόνι φθηνότερο, αλλά ποτέ δεν θα περίμενα σε τόσο μεγάλη ουρά για βενζίνη.

Γιατί οι Αμερικανοί προσπαθούν με εμμονή, με κάθε κόστος, να πληρώσουν τη χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου; Δεν ξέρουν ότι οι προσπάθειές τους τους κόστισαν πολύτιμο χρόνο και ναι, ακόμη και χρήματα;

Επιδίωξη μιας γυναίκας για τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου

Έχω μια συγγενή που θα αποκαλώ Τζούντι, η οποία είναι κυνηγός χαμηλών τιμών βενζίνης. Θα οδηγήσει 10 μίλια ή περισσότερα από το δρόμο της για να εξοικονομήσει μερικές πένες ανά γαλόνι στην τιμή του φυσικού αερίου. Έχει μια δεξαμενή 10 γαλονιών. Εάν πληρώσει 5,04 $ στο τοπικό της βενζινάδικο, το γέμισμα της άδειας δεξαμενής της θα κοστίσει 50,40 $.

Αν κάνει κρουαζιέρα σε μια πόλη 10 μίλια μακριά, μπορεί να πληρώσει 4,98 $ ανά γαλόνι, που σημαίνει ότι ένα γέμισμα θα κοστίσει 49,80 $. Γλίτωσε 0,60 σεντς, αλλά το έκανε; Επίσης σπατάλησε βενζίνη για να φτάσει στο πρατήριο με χαμηλότερη τιμή και χρειάστηκε 20 με 30 λεπτά από το χρόνο της για να το κάνει.

Γιατί δεν αναζητούμε τη χαμηλότερη τιμή φυσικού αερίου

Είμαι φειδωλός γενικά. Ο σύζυγός μου και εγώ βγάζουμε την οικογένειά μας για φαγητό μόνο πέντε φορές το χρόνο. Οδηγούμε παλιά οχήματα. Μου Η Toyota Sienna είναι του 2004 και έχει 231.000 μίλια σε αυτό. Το αυτοκίνητο του συζύγου μου είναι του 2013 και έχει 105.000 μίλια πάνω του. Ζούμε σε μια λιτή γειτονιά και όταν αγοράσαμε το σπίτι μας, αγοράσαμε ένα που βρισκόταν στο κατώτερο άκρο από αυτό που μπορούσαμε να αντέξουμε οικονομικά.

Μας αρέσει να εξοικονομούμε χρήματα, επομένως μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι δεν παίζω το παιχνίδι με τη χαμηλότερη τιμή βενζίνης. Δεν μου αξίζει.

Το μίνι βαν μου έχει μια δεξαμενή 20 γαλονιών και το πλησιέστερο βενζινάδικό μας πουλά βενζίνη για 4,86 ​​$ το γαλόνι. Για να γεμίσω το μίνι βαν μου κοστίζει 97,20 $. Ωχ! Το φυσικό αέριο στο πλησιέστερο Costco μας είναι 4,55 $ το γαλόνι. Το γέμισμα εκεί θα κόστιζε 91 $, οπότε θα εξοικονομούσα 6,20 $. Ωστόσο, δεν θέλω να περιμένω στην ουρά για 30 έως 45 λεπτά για να εξοικονομήσω έξι δολάρια.

Αναζητώντας τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου

Αντίθετα, επιλέγω να περιορίσει την οδήγησή μου ενώ οι τιμές είναι τόσο υψηλές. Μένουμε σπίτι πολύ περισσότερο, και όταν οδηγούμε, συνδυάζουμε θελήματα, ώστε να μην καταναλώνουμε τόσο βενζίνη. Αυτή τη στιγμή, γεμίζω κάθε δύο εβδομάδες.

Τελικές σκέψεις

Οι Αμερικανοί έχουν εμμονή να αναζητούν τη χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου, μόνο για να εξοικονομήσουν το πολύ λίγα δολάρια ή, στη χειρότερη, μερικά σεντς. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξοδέψουν χρήματα και πολύτιμο χρόνο. Αντί να κυνηγούν τη χαμηλότερη τιμή του φυσικού αερίου, μια πιο προσοδοφόρα επιλογή μπορεί να είναι η εύρεση άλλων φειδών τρόπων εξοικονόμησης χρημάτων που επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα τους.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί η αγορά ενός Toyota Sienna ήταν μία από τις καλύτερες αποφάσεις μας

Μην κάνετε το κόστος του φυσικού αερίου ως αποδιοπομπαίο τράγο σας

Αξίζει μια συνδρομή στην Costco όταν ζεις μόνος;

Schreibe einen Kommentar