Παρατηρήσεις πρώτου τριμήνου | Καλώς ήρθατε στο Bare Mtn Farm!

0
Παρατηρήσεις πρώτου τριμήνου |  Καλώς ήρθατε στο Bare Mtn Farm!

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αφιερώνουμε λίγα λεπτά για να κοιτάξουμε πίσω. Εξετάζουμε τα χρονοδιαγράμματα εργασίας μας, τις εκπτώσεις και το πώς εξελίσσεται η καλλιεργητική περίοδος. Μέχρι στιγμής τα πάμε αρκετά καλά στις πωλήσεις. Είναι πολύ καλό να έχετε διαθέσιμα λουλούδια για την πρώτη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Πιέσαμε πολύ σκληρά για να φυτευτούν νωρίς ανεμώνες και τουλίπες. Ένας ήπιος χειμώνας στις αρχές Ιανουαρίου βοήθησε επίσης. Στην πραγματικότητα πουλάμε ανεμώνες από τα τέλη Δεκεμβρίου. Η παρατήρησή μας ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια για αυτό το πρώτο τρίμηνο είναι πολύ χρήσιμη. Ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε πολλούς νάρκισσους και λίγους ελεφοβόρους για πρώτη φορά σε μικρές ποσότητες. Σχεδιάζοντας για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, σκεφτόμαστε να προστεθούν περισσότερα ελλεβούρια, ολλανδική ίριδα, υάκινθοι και φρέζια στον συνδυασμό των πρώιμων λουλουδιών μας.

Λουλούδια για παράδοση

Αναθεωρώντας τα προγράμματα εργασίας μας, συμβαδίζουμε με το πρόγραμμα σποράς μας. Νομίζω ότι θα φύγω μόνο για μια εβδομάδα, αλλά αυτό είναι εφικτό, καθώς ο καιρός είναι πολύ δροσερός και τα σπορόφυτά μας μεγαλώνουν λίγο αργά. Είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε κίνηση μέσα στο σύστημα και να μην δημιουργούνται εφεδρικά και να καταλαμβάνουν χώρο για την επόμενη φύτευση. Logistics, τι πρόκληση! Απλά χρειάζομαι λίγο πιο ζεστό καιρό ειδικά τη νύχτα.

Σπορόφυτα

Snapdragons

Τα Snapdragon έχουν μέγεθος και είναι έτοιμα να σκληρύνουν στο σπίτι πολλαπλασιασμού για φύτευση στο χωράφι σε μερικές εβδομάδες.

Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας για την καλλιεργητική περίοδο.

Οι τουλίπες παπαγάλων έχασαν να σαπίσουν από τις κρύες θερμοκρασίες. Πρέπει να καλλιεργηθούν αργότερα το χειμώνα, ώστε να μην καταστραφούν τα άνθη από την παγωμένη θερμοκρασία. Η τελευταία μας ομάδα παπαγάλων που δεν είχε μπουμπούκια εμφανίζεται άθικτη. Οι διπλές τουλίπες αντέχουν τον κρύο καιρό πολύ καλύτερα. Οι τουλίπες κερδίζουν χρήματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ελπίζουμε να καταφέρουμε να τα καταφέρουμε αυτή τη σεζόν μετά από μια μεγάλη απώλεια. Οι παπαγάλοι είναι καλός πωλητής για εμάς.

Πυρετός

Το Overwintered feverfew μοιάζει με επιτυχία παρά τις θερμοκρασίες στα χαμηλά 20s. Πιστεύαμε ότι φαινόταν καλό στο τέλος της σεζόν και ήταν πολύ παραγωγικό. Έτσι αποφασίσαμε για ένα άλλο πείραμα. Καλύψαμε καλά, το ξεχορταρίσαμε και μάλιστα μεταφυτέψαμε μερικά από τα κλαδιά που ρίζωναν. Καλλιέργεια ενός δίσκου με πυρετό ως εφεδρικό και για αργότερα το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα ανθίσουν αυτή την εποχή

Πυρετός

Ένα άλλο πείραμα ήταν η σειρά Sweet Dianthus. Τα αφήσαμε μόνα τους γιατί ο διάνθος άνθιζε ακόμα τον Δεκέμβριο και έτσι τον αφήσαμε για να ξεχειμωνιάσει. Η παρατήρηση είναι ότι δεν φαίνονται καλά και πιθανότατα δεν θα παράγουν καλά, επομένως ήταν σπατάλη χώρου στον αγρό και πρέπει να καλυφθούν.

Γενικά, είχαμε έναν αρκετά ήπιο χειμώνα, αν και ο τελευταίος μήνας ήταν αρκετά κρύος. Πολλές βροχές, χιόνια στους πρόποδες και πολύς αέρας. Είναι χλωμό σε σύγκριση με εκείνους τους ανθρώπους στην ανατολική ακτή. Αλλά μας κράτησε να χοροπηδάμε ανοίγοντας και κλείνοντας τα στεφάνια και καλύπτοντας και ξεσκεπάζοντας τις κουβέρτες παγετού.

Ο ήπιος χειμώνας δεν βοήθησε στον πληθυσμό των πλασμάτων. Βλέπουμε περισσότερους όγκους και πολλές ζημιές. Επίσης περισσότεροι σκίουροι, nutria και gophers. Όλοι τσιμπολογούν τα νεαρά σπορόφυτα μας που είναι χάλια. Ο γάτος μας ο ιστός αράχνης δεν συμβαδίζει, αλλά είναι λιγότερος. Ανησυχούμε επίσης για σφάλματα, αλλά αυτό θα είναι αργότερα.

Ιστός αράχνης

Ξεκινήσαμε να ξεσκεπάζουμε τα μουσαμά μας και αρχίζουμε να φυτεύουμε τα πρώτα μας ετήσια δενδρύλλια. Οι σειρές που ήταν καλυμμένες φαίνονται πολύ καλές, όχι πολύ υγρές και έτοιμες να ξεκινήσουν. Με όλη τη βροχή που είχαμε, ο υδροφόρος ορίζοντας μας βρίσκεται περίπου 8 ίντσες από την επιφάνεια. Μερικές χαμηλές σειρές είναι πραγματικά στριμωγμένες. Παρατήρηση, μουσαμάς ό,τι δεν καλλιεργεί μια χειμερινή καλλιέργεια.

Εδώ είναι η όμορφη φωτογραφία λουλουδιών. Οι μπλε ανεμώνες φαίνονται πάντα να είναι οι πιο ανθισμένες. Αγαπούν ακόμα τα όμορφα άνθη τους.

Μπλε Ανεμώνες

„Όπως ανεβαίνει η παλίρροια, έτσι θα υποχωρήσει. Μάθετε τον κύκλο και όχι την αντίδραση.“

Μέχρι την επόμενη φορά, σας ευχαριστώ που περάσατε….

Schreibe einen Kommentar