Παρουσίαση λύσεων αστικής γεωργίας για την παροχή εισοδήματος και υγιών προϊόντων — City Farmer News

0
Παρουσίαση λύσεων αστικής γεωργίας για την παροχή εισοδήματος και υγιών προϊόντων — City Farmer News
Μερικά αιωρούμενα τραπέζια (Πιστώσεις φωτογραφιών: Alexander Arnholm Dandora)

«Στο κάτω μέρος του νομίσματος, η επισιτιστική ασφάλεια για τις κοινότητες είναι ο κύριος στόχος όλων των έργων αστικού ag».

Της Rebekka Boekhout
Hort Daily
16 Ιουλίου 2021

Απόσπασμα:

«Το νερό που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για τη γεωργία εδώ προέρχονται από τον ποταμό Ναϊρόμπι που είναι πολύ μολυσμένος», λέει ο Τσαρλς. Δεδομένου ότι η υδροπονία ήταν εντελώς νέα στην περιοχή, η ομάδα V4C ξεκίνησε με μια μικρής κλίμακας οικιακή φάρμα που αποτελείται από δύο τραπέζια υδροπονίας Ebb και Flow. Οι καλλιέργειες που παράγονται ήταν το σπανάκι και το pak choi. Η σουηδική εταιρεία Ljusgårda έγινε ο κύριος επενδυτής που επέτρεψε στο έργο να αναπτυχθεί.

Η ρύπανση των υδάτων δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην περιοχή. Λόγω της σχεδόν παρουσίας της χωματερής Dandora, το έδαφος είναι ακατάλληλο για την καλλιέργεια λαχανικών λόγω υψηλής τοξικότητας. Πολλοί ντόπιοι εργάζονται σε αυτήν την αρκετά επικίνδυνη τοποθεσία για να συλλέγουν τα απόβλητα για να επιβιώσουν. «Το να έχεις βιώσιμο τρόπο ζωής είναι ένα θεμελιώδες βήμα προς ένα ασφαλέστερο, υγιέστερο και πιο ευημερούν μέλλον», δηλώνει η Μαρία.

Συνεχίζει, «πολλοί άνθρωποι που μετακομίζουν στα περίχωρα του Ναϊρόμπι είναι αγρότες στην καταγωγή, άρα ξέρουν πώς να καλλιεργούν λαχανικά». Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το έδαφος είναι τοξικό εκεί γύρω. «Ως εκ τούτου, θέλουμε να προσφέρουμε μια εναλλακτική λύση στη συμβατική γεωργία παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια. Έτσι θα έχουν πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα και θα βγάλουν και τα προς το ζην».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar