Περισσότερες ώρες την ημέρα!

0
Περισσότερες ώρες την ημέρα!

Εβδομάδα 11 ήδη και έχουμε μπει στη θερινή ώρα. Ξοδέψατε χρόνο αλλάζοντας όλα τα ρολόγια σας; Έτσι θα είμαστε λίγο πιο κουρασμένοι για τις επόμενες μέρες καθώς προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή της ώρας, αλλά η θετική πλευρά είναι ότι έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε τα βράδια. Είναι μια φωτεινή πλευρά;; Λοιπόν, αγαπάμε τη δουλειά μας, επομένως είναι μια φωτεινή πλευρά. Αυτή η εβδομάδα ήταν γεμάτη με εργασίες συγκομιδής, σποράς και καθαρισμού. Αισθάνεται ότι κάθε εβδομάδα είναι εβδομάδα καθαρισμού με συγκομιδή και σπορά στο πλάι.

Πρώτο για καθαρισμό ήταν το πολύ νεαρό μας κρεβάτι hellebores. Είχαμε μερικά βατόμουρα που προσπαθούσαν να καθιερωθούν και μερικά γρασίδι που έκαναν μια κίνηση στο κρεβάτι. Έτσι, αφιερώνουμε μερικές ώρες για να καθαρίσουμε και να τακτοποιήσουμε τα ελεφοβόρα μας.

Helleborus_μικτός

Τι όμορφο λουλούδι με τόσα χρώματα, σκιάσεις και φακίδες. Τα ελεφοβόρα μας διανύουν το τρίτο έτος και πολλά από τα φυτά ήταν πολύ μικρά όταν αγοράστηκαν, οπότε βρισκόμαστε στο παιχνίδι αναμονής της συγκομιδής πολλών τσαμπιών για τους σχεδιαστές μας. Προσπαθούμε επίσης να πάρουμε μια αίσθηση του πότε πρέπει να συγκομίσουμε και την επεξεργασία μετά τη συγκομιδή για μακροχρόνιες ανθοφορίες. Σίγουρα πρόκειται να επεκτείνουμε τις φυτείες μας σε 2 μακριές σειρές. Το δύσκολο μέρος θα είναι να αποφασίσετε ποιο υπέροχο λουλούδι θα αναπτυχθεί.

Hellebores

Hellebores

Φυσικά, οι πρώτες μου σκέψεις είναι, τις θέλω όλες. Πλάκα κάνω τον Farmer Tony, ίσως…

Η επόμενη δουλειά καθαρισμού ήταν να κουρέψουμε το υπερικό μας.

Καθαρισμός υπερικού

Βγάζοντας τις κουρευτικές μηχανές φρακτών ole, χωρίς ρεύμα για τις ηλεκτρικές μηχανές κοπής και καλή προπόνηση για το στήθος και τα χέρια. Τα κόβουμε σε περίπου 10-12 ίντσες για να ενθαρρύνουμε πραγματικά την καλή ανάπτυξη του στελέχους. Κόβουμε το φύλλωμα του υπέρηκου στα τέλη της άνοιξης, τα μούρα στα τέλη του καλοκαιριού και στο φθινόπωρο όσο φύλλωμα παίρνει ωραία χρώματα του φθινοπώρου.

Ανοίξαμε τη χαμηλή σήραγγα διπλής στοίβας που προστατεύει το Scoop Scabiosa όλο τον χειμώνα. Ελπίζουμε λοιπόν ότι ο χειρότερος καιρός έχει τελειώσει και όλα τα σπορόφυτα μας θα είναι ανοιχτά για να αναπτυχθούν. Οι Scoops ήταν ένα μυστήριο για το πώς θα χειρίζονταν τους χειμώνες μας εδώ στο Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Έτσι, στοιβάζαμε τη σειρά με ένα πλαστικό κάλυμμα και κατά καιρούς είχαμε δύο στρώσεις παγετού πάνω από τα φυτά.

Scoop Scabiosa

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι επιβίωσαν από θερμοκρασίες που πέφτουν κοντά στους 20 βαθμούς. Χάσαμε μερικά φυτά, ιδιαίτερα το λευκό, που φαίνεται να είναι το πιο αδύναμο φυτό, αλλά το σκούρο κεράσι ήταν πραγματικός στρατιώτης μαζί με τη λεβάντα. Ένα γρήγορο ξεβοτάνισμα και λίγο φρέσκο ​​λίπασμα και το κρεβάτι είναι έτοιμο να αναπτυχθεί για αυτήν την εποχή. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διπλή στοίβαξη, ρίξτε μια ματιά στο κανάλι μας στο Youtube για ένα βίντεο που κάναμεκατασκευή αυτής της σήραγγας.

Μια γρήγορη βόλτα και βλέπουμε ότι η Άνοιξη είναι σίγουρα στο δρόμο της. Ο ήλιος μας ζεσταίνει αλλά ο αέρας είναι ακόμα ψυχρός. Τα φυτά αναβλύζουν και ξεπροβάλλουν.

Alliums

Το κρεβάτι των διακοσμητικών μας λουλουδιών σκάει. Καλλιεργούμε τη μεγάλη μπάλα Purple Sensation και τη μικρή ποικιλία drumstick. Προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα υφή στα μπουκέτα.

Η σπορά αυτή την εβδομάδα περιελάμβανε την τελευταία ομάδα των 1200 μίνι μπλοκ Matthiola ή Stock. Έβαλα τη σειρά Quartet και τη νέα σειρά Iron, καθώς έμαθα από τη Hilary Alger των σπόρων του Johnny ότι ήταν οι πιο ανεκτικοί στις θερμότερες θερμοκρασίες. Επίσης σπόροι ήταν οι Amazon dianthus, Mini sunflowers, Penstemons και Miscanthus.

Αρχίσαμε να ανοίγουμε την πρώτη μας σειρά χωραφιού και να την προετοιμάζουμε για την ανοιξιάτικη φύτευση αφαιρώντας τον μουσαμά, αφαιρώντας τυχόν απορρίμματα που δεν είχαν σαπίσει εντελώς και προσθέτοντας μέταλλα και ένα φιλί κομπόστ. Το πρώτο μας φυτό στον αγρό ήταν μια ομάδα λούπινων, Cherry, Tutti Frutti και New Millennium.

Σπόροι

Ευχαριστώ Johnny’s!!

Ο τρύγος συνεχίζεται με ανεμώνες και τουλίπες. Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να έχουμε μερικές από τις πρώτες μας ανθίσεις ranunculus.

Ανεμώνες

«Την άνοιξη, στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να μυρίζεις σαν χώμα». ~Μάργκαρετ Άτγουντ~

Μέχρι την επόμενη φορά, σας ευχαριστώ που περάσατε…

Schreibe einen Kommentar