Πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα — Ο ξυλοδαρμός χάλασε

0
Πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα — Ο ξυλοδαρμός χάλασε

Πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα

Όταν πέθανε η οικογενειακή μας φίλη, μας άφησε την εξάχρονη γάτα της, τη δεσποινίς Κίττυ. Η δεσποινίς Κίτυ ήταν μια σκανδαλώδης, φοβισμένη γάτα. Είναι ακόμα έτσι, αλλά έχει αρχίσει να αγαπά εμάς, και εμείς, αυτήν. Ωστόσο, αυτή η γάτα μας έχει κοστίσει μια μικρή περιουσία! Ανακαλύψαμε ότι είναι επιρρεπής σε κρυστάλλους ούρων, οπότε πρέπει να έχει ειδική διατροφή για γάτες που κοστίζει περίπου $500 το χρόνο. Έχει και οδοντιατρικά προβλήματα. Μόλις πρόσφατα, χρειάστηκε να πληρώσουμε 1.600 δολάρια για να της τραβήξουν πέντε δόντια. Η ιδιοκτησία της Miss Kitty δεν ήταν μια φτηνή επιχείρηση. Δυστυχώς, η εμπειρία μας δεν είναι μοναδική. Πολλοί αγαπητοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανακαλύπτουν ότι τα κατοικίδιά τους έχουν προβλήματα υγείας που κοστίζουν πολλά χρήματα. Εάν αυτή είναι η εμπειρία σας, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα.

Ρωτήστε ποιες υπηρεσίες είναι απολύτως απαραίτητες

Συχνά, οι κτηνίατροι προτείνουν πολλές υπηρεσίες που χρειάζεται το κατοικίδιό σας. Μη διστάσετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρο ποιες υπηρεσίες χρειάζεται άμεσα το ζώο και ποιες μπορείτε να καθυστερήσετε χωρίς να βλάψετε την υγεία του. Αυτή η στρατηγική μπορεί να σας επιτρέψει να πληρώσετε για θεραπείες που χρειάζονται τώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για άλλες θεραπείες που δεν είναι τόσο επείγουσες. Όταν έχετε εξοικονομήσει χρήματα, μπορείτε να πάρετε την επόμενη θεραπεία.

Ρωτήστε τον κτηνίατρο για ένα σχέδιο πληρωμών

Πριν αρχίσει ο κτηνίατρος να θεραπεύει το ζώο σας, ρωτήστε αν έχει σχέδιο πληρωμής. Κάποιοι κτηνίατροι το κάνουν. Συχνά, οι κτηνίατροι προσφέρουν αυτά τα προγράμματα πληρωμής με μηδενικό τοις εκατό επιτόκιο. Ο κτηνίατρός μας δεν είχε σχέδιο πληρωμής, αλλά παραιτήθηκε από χρεώσεις όπως το ραντεβού της για επανέλεγχο (εξοικονομώντας μας 56 $) και τα αντιβιοτικά της. Εάν ο κτηνίατρός σας γνωρίζει ότι τα χρήματα είναι ανησυχητικά, μπορεί να προσφέρει κάποιες εκπτώσεις.

Χρησιμοποιήστε το Care Credit

Εάν ο κτηνίατρός σας δεν προσφέρει πρόγραμμα πληρωμής, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Care Credit. Το Care Credit είναι διαφορετικό από μια πιστωτική κάρτα, αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε συντηρητικά. Μπορείτε να λάβετε βραχυπρόθεσμη πίστωση με μηδενικό τοις εκατό επιτόκιο, αρκεί να κάνετε την ελάχιστη πληρωμή εγκαίρως και να εξοφληθεί το υπόλοιπο μέχρι το τέλος της περιόδου προσφοράς. Εάν δεν το κάνετε, θα χρεωθείτε με τόκους από τη στιγμή της αρχικής χρέωσης.

Λάβετε φροντίδα σε μια Κτηνιατρική Σχολή

Πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα

Εάν έχετε μια σχολή κτηνιάτρων κοντά, ρωτήστε για να αναζητήσετε θεραπεία εκεί. Αν και μπορεί να ανησυχείτε για την ποιότητα της περίθαλψης, έμπειροι κτηνίατροι επιβλέπουν τους φοιτητές κτηνιάτρων, επομένως θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα να περιθάλψετε το ζώο σας εκεί.

Επιπλέον, επειδή το ζώο σας προσφέρει την εμπειρία εκπαίδευσης κτηνιάτρων, πιθανότατα θα χρεωθείτε λιγότερο από ό,τι αν πήγατε σε κτηνίατρο που έχει ήδη το πτυχίο της.

Χρησιμοποιήστε το Chewy.com

Εάν το ζώο σας χρειάζεται ειδική τροφή ή φάρμακο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Chewy.com. Αγοράζουμε όλα τα Miss Kitty’s φαγητό από το Chewy, και είναι μια υπέροχη εταιρεία. Οι τιμές των συνταγογραφούμενων τροφίμων τους είναι χαμηλότερες από αυτές που θα πάρετε στο κτηνιατρείο σας και τα φάρμακά τους είναι επίσης φθηνότερα.

Βρείτε έναν τρόπο να κερδίσετε επιπλέον χρήματα

Αν το ζώο σου έχει μια εφάπαξ δαπάνη, όπως η Miss Kitty που χρειάζεται να αφαιρεθούν τα δόντια της, ίσως μπορέσετε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα γρήγορα. Μια γυναίκα που έπρεπε να πληρώσει για μια επείγουσα επίσκεψη για τον σκύλο της δώρισε το πλάσμα της για δύο μήνες για να εξοφλήσει τον λογαριασμό.

Τελικές σκέψεις

Για πολλούς από εμάς, τα κατοικίδια είναι μέρος της οικογένειάς μας. Αν αναρωτιέστε πώς να αντέξετε οικονομικά ένα κατοικίδιο όταν έχει συνεχή ιατρικά προβλήματα, να ξέρετε ότι υπάρχουν μέρη που μπορείτε να πάτε για να λάβετε φθηνότερη υπηρεσία για να αντέξετε οικονομικά τη φροντίδα του κατοικίδιου ζώου σας.

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδια με τον Fido (και άλλα κατοικίδια)

Προετοιμαστείτε για αυτά τα έξοδα όταν αποκτήσετε έναν σκύλο

Φυσικές, χαμηλού κόστους θεραπείες ψύλλων

Schreibe einen Kommentar