Πώς να συσσωρεύσετε περιουσιακά στοιχεία και να μειώσετε τις υποχρεώσεις — Beating Broke

1
Πώς να συσσωρεύσετε περιουσιακά στοιχεία και να μειώσετε τις υποχρεώσεις — Beating Broke

Συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων και μείωση υποχρεώσεων

Υπάρχουν μερικοί οικονομικά έξυπνοι, αφοσιωμένοι ανάμεσά μας που έχουν σκοπό να δημιουργήσουν πλούτο νωρίς στη ζωή τους. Όμως, δυστυχώς, οι περισσότεροι νεότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται περισσότερο να συγκεντρώσουν σπίτια, αυτοκίνητα, ρούχα και άλλα αντικείμενα για να κάνουν τη ζωή πιο άνετη. Ωστόσο, αν μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία και να συνειδητοποιήσουμε πότε είναι αρκετά, μπορούμε πιο εύκολα να συσσωρεύσουμε περιουσιακά στοιχεία και να μειώσουμε τις υποχρεώσεις.

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας

Πολλοί από εμάς ξοδεύουμε τα 20 και τα 30 μας προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε αντικείμενα. Αγοράζουμε σπίτια, αγοράζουμε αυτοκίνητο, επιπλώνουμε τα σπίτια μας, κάνουμε υπέροχες διακοπές. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με κανένα από αυτά τα πράγματα, εμποδίζουν την ικανότητά μας να συσσωρεύουμε περιουσιακά στοιχεία και να μειώνουμε τις υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι Αμερικανοί αυτής της ηλικίας πιστεύουν ότι τα 20 και τα 30 τους είναι μια εποχή για να συγκεντρώσουν πράγματα και να δείξουν ότι είναι επιτυχημένοι. Αυτή η νοοτροπία είναι λάθος αν θέλετε να αποσυρθείτε άνετα.

Αντίθετα, σκεφτείτε τα 20, τα 30, ακόμα και τα 40 σας ως μια εποχή για να συγκεντρώσετε περιουσιακά στοιχεία και να μειώσετε τις υποχρεώσεις. Για παράδειγμα, ο Τομ αποφοίτησε από το κολέγιο με 35.000 δολάρια χρέος φοιτητικού δανείου. Βρήκε δουλειά από το κολέγιο πληρώνοντας 85.000 δολάρια. Για τα δύο πρώτα χρόνια αυτής της δουλειάς, ο Τομ νοίκιαζε ένα δωμάτιο και όχι ένα διαμέρισμα και έτρωγε τα παροιμιώδη φασόλια και το ρύζι. Έζησε μια εντελώς σπαρταριστή ζωή, ώστε να μπορέσει να ξεπληρώσει αυτό το φοιτητικό χρέος σε δύο χρόνια. Ο μόνος του στόχος ήταν να μειώσει τις υποχρεώσεις του. Αυτός είναι ο τύπος σκέψης και δράσης που βοηθά να εξασφαλίσετε το οικονομικό σας μέλλον.

Αναγνωρίστε πότε είναι αρκετά

Συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων και μείωση υποχρεώσεων
Φωτογραφία του Scott Lorsch στο Unsplash

Ομοίως, πολλοί από τους φίλους μου είναι στα 40 τους και έχουν έφηβους. Ξανά και ξανά, αυτοί οι φίλοι αναβαθμίζουν το σπίτι τους, ξοδεύοντας ίσως 1,5 ή 2 φορές το κόστος του αρχικού τους σπιτιού, ώστε να έχουν περισσότερο χώρο. Όμως, μόλις λίγα χρόνια αργότερα, οι έφηβοι πηγαίνουν στο κολέγιο και τώρα οι γονείς είναι άδειοι σε ένα μεγάλο σπίτι.

Ο σύζυγός μου και εγώ ζούμε ήδη σε ένα απλό σπίτι, αλλά ψάχνουμε να μετακομίσουμε. Παρόλο που έχουμε τρεις έφηβους ή σχεδόν εφήβους, όταν αγοράζουμε ένα νέο σπίτι, σκοπεύουμε να αγοράσουμε ένα ίδιου μεγέθους ή μικρότερου από το σημερινό μας σπίτι. Γνωρίζουμε ότι η άδεια φωλιά είναι στη γωνία και δεν θέλουμε να πληρώσουμε περισσότερα για υποθήκη, κοινόχρηστα και φόρους ακινήτων από όσα πρέπει. Η αγορά με αυτόν τον τρόπο θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τις υποχρεώσεις μας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να αποταμιεύουμε για τη συνταξιοδότησή μας.

Τελικές σκέψεις

Εάν μπορείτε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να αναγνωρίσετε πότε είναι αρκετό, μπορείτε εύκολα συσσωρεύουν περιουσιακά στοιχεία και μειώνουν τις υποχρεώσεις. Όταν εξοικονομείτε χρήματα με το να μην αγοράζετε ένα φανταχτερό καινούργιο αυτοκίνητο, αλλά αρκεστείτε στο 10χρονο αυτοκίνητό σας ή όταν παραιτηθείτε από την αγορά ενός μεγαλύτερου σπιτιού όταν είστε έφηβοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα επιπλέον μετρητά για να επενδύσετε. Καθώς επενδύετε όλο και περισσότερο, συσσωρεύετε περιουσιακά στοιχεία.

Συνειδητοποιήστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας αφορά την οικοδόμηση πλούτου. Στη συνέχεια, όταν πετύχετε τους οικονομικούς σας στόχους ζωής, μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξοδέψετε λίγο πιο ελεύθερα.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να σταματήσετε να μένετε σπασμένο

Γιατί είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε τα ίδια κεφάλαια από την καθαρή αξία

10 καθημερινά είδη που μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σήμερα

Schreibe einen Kommentar