Πώς να φτιάξετε ένα DIY Grow Light System για την εκκίνηση των σπόρων

1

Δείτε πώς δημιουργήσαμε ένα σύστημα DIY grow light για σπόρους εσωτερικού χώρου, ξεκινώντας χρησιμοποιώντας ένα παλιό ντουλάπι ψυχαγωγίας! Ένα σύστημα αυξανόμενου φωτός σάς επιτρέπει να καλλιεργείτε υγιή σπορόφυτα οπουδήποτε – δεν χρειάζεται φυσικό ηλιακό φως!

Σύστημα φωτισμού από το brooder to grow light για την εκκίνηση σπόρων εσωτερικού χώρου:

Πριν από δύο χρόνια, μετατρέψαμε ένα άσχημο σπασμένο κέντρο ψυχαγωγίας σε έναν πανέμορφο νεοσσό (πλήρες λεπτομέρειες και πληροφορίες βήμα προς βήμα σε αυτήν την ανάρτηση!). Το ντουλάπι ήταν όμορφο και λειτουργικό και λειτούργησε φανταστικά ως γεννήτρια!

Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα… η σκόνη και το τρίχωμα!

Εάν έχετε μεγαλώσει νεοσσούς σε εσωτερικούς χώρους, ξέρετε ότι η προσπάθεια να ελέγξετε τη σκόνη και το τρίχωμα μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας! Αυτές οι αξιολάτρευτες μικρές χνουδωτές μπάλες αναστέλλουν μια τεράστια ποσότητα τριχώματος καθώς σκουπίζονται και μεγαλώνουν τα φτερά τους. Χρησιμοποιούμε μαξιλαράκια για κουτάβια αντί για ροκανίδια ή άχυρο, αλλά υπήρχε ακόμα ένας τόνος τριχώματος! Και με τις αλλεργίες μου, απλά δεν λειτούργησε!

Την περασμένη άνοιξη, βάλαμε τους νεοσσούς μας σε ένα εφεδρικό υπαίθριο κοτέτσι με μια γόνος κότας. Επιτρέψτε μου να σας πω – αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μεγαλώσετε νεοσσούς, κατά τη γνώμη μου! Δεν χρειάζεστε καν λάμπες θερμότητας! Η γόνος κότα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς!

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Αυτό μας άφησε ένα άδειο ντουλάπι γεννητού. Αχχχ… ατελείωτες δυνατότητες!

Δεν θέλαμε να πάμε στο υπουργικό συμβούλιο. Αλλά δεν θέλαμε επίσης να κάθεται άδειο, να πιάνει χώρο στο μικρό μας σπίτι. Είχαμε απεγνωσμένη ανάγκη από ένα κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσουμε όλα τα φυτά μας. Και θα ξέρετε ότι χρειάζομαι όλο το φυτικό δωμάτιο που μπορώ να πάρω! Έτσι, αποφασίσαμε να μετατρέψουμε τον εκτροφέα σε μια εγκατάσταση εκκίνησης σπόρων όπου μπορώ να καλλιεργήσω όλα τα μωρά μου!

Δείτε πώς δημιουργήσαμε ένα σύστημα DIY grow light για σπόρους εσωτερικού χώρου, ξεκινώντας χρησιμοποιώντας ένα παλιό ντουλάπι ψυχαγωγίας!  Ένα σύστημα αυξανόμενου φωτός σάς επιτρέπει να καλλιεργείτε υγιή σπορόφυτα οπουδήποτε - δεν χρειάζεται φυσικό ηλιακό φως!

Προϊόντα που χρησιμοποιήσαμε για το σύστημα Grow Light:

**Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Ενδέχεται να λάβουμε προμήθεια χωρίς κόστος για εσάς, εάν επιλέξετε να εγγραφείτε για υπηρεσίες χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους. Δείτε την πλήρη αποκάλυψη συνεργατών μας εδώ. Ευχαριστούμε που βοηθήσατε στην υποστήριξη αυτού του ιστολογίου! **

Το ντουλάπι:

Παραλάβαμε το ντουλάπι δωρεάν από το Craigslist. Είναι μασίφ δρυς, οπότε το τρίψα, το έβαψα και το αντίκα! Καλύψαμε τους τοίχους με αδιάβροχη επένδυση Polywall και καλαφατίσαμε για να είναι αδιάβροχο – ιδανικό για νεοσσούς ή μωρά φυτά! Ανοίξαμε επίσης δύο τρύπες στον πίσω τοίχο για να μπορούμε να τρέχουμε σε ηλεκτρικά καλώδια για λαμπτήρες θερμότητας (για νεοσσούς) ή ψάθες θερμότητας και φώτα ανάπτυξης (για φυτά).

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ανάρτηση για τις πλήρεις οδηγίες βήμα προς βήμα και τις εικόνες του πώς ανακαινίσαμε αρχικά το ντουλάπι!

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Το σύστημα ραφιών:

Πραγματικά δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε πολλά για να μεταμορφώσουμε το ντουλάπι από ένα νεογνό σε ένα set start starting. Το κύριο πράγμα που κάναμε ήταν να προσθέσουμε ράφια – το οποίο ήταν εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο στην εγκατάσταση! Συνηθίζαμε επιτοίχια ράφι ράφια και κλιπ ραφιών. Τα κλιπ ραφιών μετακινούνται εύκολα ώστε να μπορούμε να προσαρμόσουμε το ύψος των ραφιών. Μπορούμε επίσης να αφαιρέσουμε εντελώς τα ράφια σε περίπτωση που θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά το ντουλάπι ως κοτόπουλα!

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Τα ίδια τα ράφια είναι πραγματικά φτιαγμένα στο χέρι από τα δικά σας! Θέλαμε τα ράφια να ταιριάζουν σαν γάντι, οπότε η καλύτερη επιλογή ήταν να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Χρησιμοποιήσαμε πάνελ φράχτη κέδρου, τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά οικονομικά και εύκολα στην εργασία!

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

The Grow Lights:

Η ομορφιά της χρήσης φώτων ανάπτυξης είναι ότι δεν περιορίζεστε στο να διατηρείτε τα φυτά σας σε μια περιοχή όπου υπάρχει φυσικό φως του ήλιου. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς αφού μένουμε σε μικρότερο σπίτι και δεν έχουμε πολύ επιπλέον χώρο! Τα φώτα ανάπτυξης παρέχουν επίσης πιο ελεγχόμενες ώρες και ένταση φωτός. Αυτό βοηθά στην αποφυγή του «legginess» και του τεντώματος που συμβαίνει όταν τα φυτά τεντώνονται προς την πηγή φωτός.

Αυτά τα αγοράσαμε Φώτα ανάπτυξης Hytekgro από το Amazon. Θεωρούνται «φώτα ανάπτυξης για αρχάριους», αλλά είναι πολύ πιο προσιτά από τα φώτα ανάπτυξης επαγγελματικής ποιότητας. Τα φώτα είναι LED, έτσι είναι εξαιρετικά δροσερά στην αφή και δεν εξαντλούν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και μετά από 12+ ώρες χρήσης κάθε μέρα! Διατίθενται με 12 μήνες εγγύηση και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Τα φώτα ανάπτυξης πρέπει να ανεβαίνουν και να χαμηλώνουν ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης των σπόρων σας. Και πάλι, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του τεντώματος. Τα φώτα Hytekgro έρχονται με ένα μικρό κορδόνι ανάρτησης που είναι ρυθμιζόμενο. Ωστόσο, αποφασίσαμε ότι θα ήταν πιο εύκολο για εμάς να τοποθετήσουμε τα φώτα απευθείας στο κάτω μέρος των ραφιών μας. Τα φώτα έχουν τρύπες για βίδες και έτσι ήταν πολύ εύκολο να τα στερεώσουν. Δεδομένου ότι τα ράφια μας προσαρμόζονται εύκολα, θα τα ανεβοκατεβάζουμε όπως χρειάζεται.

The Heat Mats:

Η θερμοκρασία του εδάφους είναι πολύ σημαντική για τη βλάστηση των φυτών! Κάθε σπόρος έχει διαφορετική θερμοκρασία εδάφους που δίνει σήμα στον σπόρο να αρχίσει να αναπτύσσεται. Οι θερμοκρασίες του εδάφους γενικά πέφτουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, επομένως ένα θερμικό στρώμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του εδάφους σας σταθερή. Η θερμότητα από κάτω μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του εδάφους κατά 10-20 βαθμούς, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία βλάστησης.

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Χρησιμοποιούμε Θερμικά πατάκια VIVOSUN που είναι ανθεκτικά, αδιάβροχα και διατηρούν τις σωστές θερμοκρασίες για τα μωρά μας! Μόλις βλαστήσουν οι σπόροι, δεν χρειάζονται πλέον το θερμικό στρώμα. Έχουμε δύο ψάθες θερμότητας, οπότε μόλις βλαστήσουν οι σπόροι σε ένα δίσκο, αφαιρούμε τις ψάθες και μετακινούμε τις ψάθες κάτω από ένα νέο δίσκο με σπόρους.

Τα αποτελέσματα:

Σπείραμε σχεδόν 50 ποικιλίες ζεστών λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών την περασμένη εβδομάδα. Βρίσκονται στο νέο αρχικό ντουλάπι μας εδώ και μόλις μια εβδομάδα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι περίπου το 50% από αυτά έχουν ήδη φυτρώσει και περισσότερα εμφανίζονται καθημερινά! Οι σπόροι που έχουν τα χαλάκια θερμότητας από κάτω ήταν οι πρώτοι που φύτρωσαν. Δεδομένου ότι έχω μόνο τα δύο χαλάκια θερμότητας, θα τα περιστρέψω κάτω από τους άλλους δίσκους μόλις τελειώσουν να βλαστήσουν.

Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη διάταξη του grow light. Είναι μια τόσο τεράστια βελτίωση από το «σύστημά» μας στο παρελθόν, το οποίο αποτελούταν από ένα μάτσο δίσκους σπόρων στο ένα παράθυρό μας με νότιο προσανατολισμό! Έχω πολύ περισσότερο χώρο τώρα που σημαίνει ότι μπορώ να ξεκινήσω περισσότερα φυτά από σπόρους που μας εξοικονομούν χρήματα. Πιστεύω επίσης ότι αυτό το σύστημα αναπτυσσόμενου φωτός θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερους ρυθμούς βλάστησης και επιβίωσης!

Και αλήθεια, υπάρχει κάτι που νιώθεις καλύτερα από το να βλέπεις αυτά τα μικρά μωρά να ξεπροβάλλουν;! Τι είδους σύστημα εκκίνησης σπόρων χρησιμοποιείτε; Μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια!

Αρέσει? Καρφιτσώστε το!
Σύστημα φωτισμού DIY για εκκίνηση σπόρων σε εσωτερικούς χώρους

Schreibe einen Kommentar