Πώς να φτιάξετε μια διαδρομή παλετών DIY

1
Πώς να φτιάξετε μια διαδρομή παλετών DIY

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα όμορφο και λειτουργικό μονοπάτι κήπου από παλέτες! Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαδρομή παλέτας DIY, βήμα προς βήμα!

Πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησα να μετατρέψω ένα γυμνό κομμάτι της ιδιοκτησίας μας σε έναν όμορφο κήπο για τα πολυετή φυτά και τα φαρμακευτικά μου βότανα. Το πιάσιμο: Ήθελα να αναπτύξω πλήρως τον κήπο χωρίς να ξοδέψω σχεδόν καθόλου χρήματα! Εκτός από τα φυτά, ήθελα να προμηθευτώ οτιδήποτε άλλο από επαναχρησιμοποιημένα υλικά!

Γιατί; Γιατί ήθελα να δείξω ότι δεν χρειάζονται χρήματα για να δημιουργήσεις έναν όμορφο χώρο κήπου! Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη δημιουργικότητα και επινοητικότητα! Εξάλλου, η κηπουρική είναι για Ολοι. Η πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα είναι για Ολοι. Και ήθελα να το δείξω από πρώτο χέρι! Ήθελα επίσης να δείξω πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν επαναχρησιμοποιημένα υλικά για τη δημιουργία ενός όμορφου και λειτουργικού χώρου κήπου!

Εάν δεν το έχετε ήδη καταλάβει αυτό για μένα, μου αρέσει πολύ να δίνω νέα στη ζωή αντικείμενα που διαφορετικά θα σπαταληθούν ή θα πεταχτούν! Αν χρειάζεστε περισσότερες αποδείξεις, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μου πώς χρησιμοποιούμε το Craigslist για να βρούμε φθηνά και εντελώς δωρεάν αντικείμενα για χρήση εντός και γύρω από το σπίτι μας!

Οι παλέτες έχουν γίνει στη μόδα τα τελευταία χρόνια για όλους τους σωστούς λόγους. Βρίσκονται εύκολα και μπορούν να επαναπροσδιοριστούν ατελείωτα! Έτσι, είτε αγαπάτε είτε μισείτε την τάση των παλετών, υπάρχουν πραγματικά μερικά υπέροχα πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με τις παλέτες. Έχουμε δημιουργήσει τα πάντα από κουτιά ένθεσης στο ντεκόρ τοίχου χρησιμοποιώντας ξύλο παλέτας!

Έτσι, όταν ήθελα να δημιουργήσω ένα ιδιαίτερο μονοπάτι κήπου, ήξερα ακριβώς τι να φτιάξω: ένα μονοπάτι από παλέτες!

Ευτυχώς, οι παλέτες είναι εύκολο να βρεθούν στο κράσπεδο έξω από εμπορικά κτίρια παραγωγής γύρω από την πόλη μας. Χρησιμοποίησα τέσσερα παλέτες για τη δημιουργία της δομής του μονοπατιού. Έπειτα, άρπαξα λίγο χρωματισμένο λεκέ από το κατάστρωμα (που είχαμε πάρει δωρεάν – δεν αποτελεί έκπληξη εδώ- το Craigslist!) για να ολοκληρώσω την εμφάνιση και να το κάνω λίγο πιο ανθεκτικό.

Δεν είναι κακό, σωστά; Και όλα αυτά για δωρεάν δολάρια και δωρεάν σεντ! (Αυτό το αστείο δεν παλιώνει ποτέ, έτσι δεν είναι;!)

Μου αρέσει το πώς μοιάζει λίγο με αποβάθρα ή πεζόδρομο. Σίγουρα έδωσε στον χώρο ένα ποπ χρώμα και έναν υπέροχο ορισμό! Το μονοπάτι ήταν επίσης στιβαρό! Ήταν επίσης πολύ πιο εύκολο να κυλήσετε το καρότσι πάνω από το μονοπάτι της παλέτας σε σύγκριση με ένα μονοπάτι από χώμα/χώμα ή πέτρες σε απόσταση μεταξύ τους.

Πώς να δημιουργήσετε μια διαδρομή παλετών DIY!

Βήμα 1: Προμηθευτείτε το σωστό είδος παλετών.

Οι παλέτες διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, επομένως είναι σημαντικό να βρείτε αυτές που έχουν σταθερό μέγεθος. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο είναι βαρέως τύπου, ώστε να μην ραγίσει ή σπάσει όταν το περπατάτε. Επέλεξα παλέτες που είχαν φαρδιές σανίδες παρά στενές για πιο συνεκτική εμφάνιση.

Βήμα 2: Προετοιμάστε τις παλέτες.

Μόλις έχετε τις παλέτες σας, θα χρειαστεί να τις προετοιμάσετε. Ξεκινήστε αφαιρώντας τις ξύλινες σανίδες από το κάτω μέρος/κάτω μέρος της παλέτας, έτσι ώστε οι σανίδες στήριξης να είναι εκτεθειμένες. Μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια πρόσθετη σανίδα στήριξης ή δύο για να κάνετε το μονοπάτι σας πιο ανθεκτικό κάτω από τα πόδια. Ιχνος: Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τα ξύλινα πηχάκια προσεκτικά για να μην καταστραφούν. Συνήθως χρησιμοποιούμε μια μπάρα και ένα σφυρί για να το κάνουμε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άθικτες σανίδες στο επόμενο βήμα!

Βήμα 3: Τακτοποιήστε πηχάκια σανίδας παλέτας.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε και, ενδεχομένως, να επανατοποθετήσετε τις σανίδες στην «επάνω» πλευρά της παλέτας για να πληρούν τις προδιαγραφές σας. Επιλέγω να έχω το δικό μου σε κοντινή απόσταση, με πολύ λίγα κενά μεταξύ των σανίδων, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να περπατήσω. Για να το κάνω αυτό, έπρεπε να αφαιρέσω μερικές από τις σανίδες και να τις αναδιατάξω για να αποκτήσουν το διάστημα που επιθυμούσα. Πρόσθεσα επίσης πρόσθετες σανίδες που αφαιρέθηκαν από την κάτω πλευρά της παλέτας για να γεμίσουν τυχόν κενά.

Βήμα 4: Βάψτε ή λερώστε τις παλέτες, εάν θέλετε.

Τώρα που οι παλέτες σας είναι έτοιμες, μπορείτε να τις βάψετε ή να τις λερώσετε αν θέλετε. Έτυχε να έχω κάποιο λεκέ από το κατάστρωμα στο „Cape Cod Red“ να απλώνεται γύρω (άλλο εύρημα του Craigslist!), οπότε έβαλα δύο στρώσεις σε κάθε παλέτα. Τα μεταμόρφωσε αμέσως από βαρετές παλιές παλέτες!

Βήμα 5: Προετοιμάστε την περιοχή του μονοπατιού σας.

Ενώ στεγνώνει το χρώμα ή ο λεκές, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία του μονοπατιού. Θα θελήσετε να ξεριζώσετε την περιοχή, να ισοπεδώσετε τη βρωμιά όσο το δυνατόν περισσότερο και να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλους βράχους ή συντρίμμια. Άνοιξα και λίγο ύφασμα τοπίου που είχαμε στο χέρι. Εάν απλώσετε ύφασμα τοπίου, περιμένετε να το καρφώσετε μέχρι να ισιώσετε τη βρωμιά (στο επόμενο βήμα). Το φράγμα των ζιζανίων βοήθησε πραγματικά στο να μην ξεπροβάλλουν τα ζιζάνια μέσα από τις ρωγμές των παλετών!

Βήμα 6: Τοποθετήστε τις παλέτες σας.

Τώρα που ο χώρος σας έχει προετοιμαστεί, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τις παλέτες στη θέση τους! Ξεκινήστε τοποθετώντας τα απλά σε μια σειρά για να σχηματίσετε το επιθυμητό μονοπάτι. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι παλέτες είναι ανομοιόμορφες ή μπορεί ακόμη και να μετακινούνται κάτω από τα πόδια. Για να το διορθώσετε, θα χρειαστεί να τα ισοπεδώσετε σκάβοντας προς τα κάτω για να δημιουργήσετε ρηχά αυλάκια για να κάθονται τα δοκάρια στήριξης. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε στη σωστή θέση όταν τα περπατάτε και θα κάνει κάθε παλέτα στο ίδιο επίπεδο με την επόμενη παλέτα . Έστρωσα μια μακριά σανίδα με ένα επίπεδο από πάνω στις παλέτες για να βεβαιωθώ ότι είναι όλες σταθερά οριζόντιες.

Βήμα 7: Απολαύστε τη νέα σας διαδρομή!

Αυτό είναι! Μπορείτε να δώσετε έμφαση στο μονοπάτι με φυτά και ηλιακά φώτα. Διαπιστώσαμε ότι το μονοπάτι κράτησε πραγματικά πολύ καλά και το απολαύσαμε για χρόνια μέχρι να απομακρυνθούμε από την ιδιοκτησία μας στο Αϊντάχο.


Καρφιτσώστε αυτήν την ιδέα για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar