Πώς το YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας — Το Beating χάλασε

0
Πώς το YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας — Το Beating χάλασε

Πώς η YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας

Πριν από χρόνια, όταν ο σύζυγός μου και εγώ παντρευτήκαμε για πρώτη φορά, είχα ένα δημοσιονομικό δέσιμο. Ήταν απλώς ένα σπειροειδές σημειωματάριο και σε κάθε σελίδα, έβαζα ένα διαφορετικό στοιχείο γραμμής προϋπολογισμού, όπως „παντοπωλεία“ ή „ηλεκτρικό ρεύμα“. Κάθε φορά που πληρωνόμασταν, έβαζα ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάθε κατηγορία. Όταν πλήρωσα έναν λογαριασμό, αφαίρεσα το ποσό από αυτήν την κατηγορία. Ήταν μια κουραστική διαδικασία, ειδικά σε μια κατηγορία που είχε πολλές κρατήσεις, όπως τα παντοπωλεία. Σε απόγνωση, άρχισα να ερευνώ το λογισμικό προϋπολογισμού. Δοκίμασα αρκετά πριν καταλήξω τελικά στο You Need a Budget (YNAB). Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι που η YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας!

Τι είναι το YNAB;

Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό (YNAB) είναι ένα λογισμικό προϋπολογισμού που βασίζεται στο σύστημα φακέλου του προϋπολογισμού.

Οι Αρχές YNAB

Το σύστημα YNAB έχει τέσσερις αρχές.

Δώστε σε κάθε δολάριο μια δουλειά

Χρησιμοποιώντας το YNAB, θα πρέπει να έχετε προϋπολογισμό κάθε δολάριο που λαμβάνετε. Κάνοντας αυτό σας βοηθά να χαρτογραφήσετε πώς να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Εάν σας απομένουν 40 $ στην κατηγορία των ειδών παντοπωλείου σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα μικρό ταξίδι για ψώνια και να φάτε τα είδη στο ντουλάπι σας, ώστε να μπορείτε να κρατήσετε εντός του προϋπολογισμού σας.

Αγκαλιάστε τα αληθινά σας έξοδα

Τα πραγματικά σας έξοδα δεν είναι μόνο αυτά που οφείλονται κάθε μήνα. Πρέπει επίσης να προϋπολογίσετε τα έξοδα που πληρώνετε μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο, όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, φόροι ιδιοκτησίας, ασφάλιση σπιτιού και εγγραφή αυτοκινήτου. Θα πρέπει επίσης να προϋπολογιστείτε για παράτυπα έξοδα, όπως λογαριασμούς κτηνιάτρου και ιατρικής περίθαλψης.

Ρολό με τις μπουνιές

Ο προϋπολογισμός σας είναι ευέλικτος. Αν σας απομένουν μόνο 40 $ στον προϋπολογισμό του παντοπωλείου σας, αλλά το φαγητό σας κοστίζει 75 $, μπορείτε να μετακινήσετε 35 $ από άλλη κατηγορία για να καλύψετε το πλεόνασμα. Συμβαίνουν πράγματα — κυλήστε με τις γροθιές.

Ηλικιώστε τα χρήματά σας

Το YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας

Η αρχή της ηλικίας των χρημάτων σας αναφέρεται στον χρόνο που σας παίρνει για να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που έρχονται. Εάν έχετε χρήματα που έρχονται και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε για 30 ημέρες, τα χρήματά σας είναι 30 ημερών. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το YNAB, συνήθως, τόσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των χρημάτων σας. Επί του παρόντος, η ηλικία των χρημάτων μας είναι 73 ημέρες.

Εκπαιδεύσεις YNAB

Το YNAB έχει πολλά δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο, ώστε να μπορείτε να τα παρακολουθήσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αρχές του YNAB και του προϋπολογισμού. Επιπλέον, η δημιουργός του YNAB, Jessie Mecham, έγραψε ένα βιβλίο, Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό: Το αποδεδειγμένο σύστημα για να σπάσετε τον κύκλο μισθοδοσίας, να ξεφύγετε από το χρέος και να ζήσετε τη ζωή που θέλετεπου μπορείτε επίσης να διαβάσετε για να μάθετε σε βάθος για το σύστημα YNAB.

Πώς η YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το YNAB πριν από περισσότερα από έξι χρόνια και το πρόγραμμα έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο χειρίζομαι τα οικονομικά μας.

Ηλεκτρονική έκδοση του My Budget Binder

Πώς η YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας

Στον πυρήνα του, το YNAB είναι μια ηλεκτρονική έκδοση του παλιού μου χαρτιού προϋπολογισμού βιβλιοδεσίας.

Πιο εύκολο στη χρήση από το χαρτί

Ωστόσο, η χρήση του YNAB είναι πολύ πιο εύκολη! Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί που έκανα στο χαρτί; Το YNAB τα κάνει αυτόματα.

Περισσότερη ευελιξία

Επιπλέον, όταν κάνω μια δαπάνη, έχω την επιλογή να χωρίσω το κόστος σε διάφορες κατηγορίες. Έτσι, αν ξοδέψω 70 $ στο Amazon, μπορώ να χωρίσω τα έξοδα σε ξεχωριστές κατηγορίες, όπως 45 $ για είδη παντοπωλείου, 15 $ για προϊόντα περιποίησης και 10 $ για έξοδα. Λατρεύω αυτή την ευελιξία και η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και πιο γρήγορη από το να την κάνεις με το χέρι.

Το YNAB είναι φορητό

Επιπλέον, μπορώ πάντα να συμβουλεύομαι τον προϋπολογισμό μου στο YNAB στο κινητό μου. Ποτέ δεν κουβαλούσα το δέσιμο του προϋπολογισμού μου στο παρελθόν, οπότε θα έπρεπε να μαντέψω πόσα μου είχαν απομείνει σε κάθε κατηγορία.

Δημιουργήστε ένα buffer προϋπολογισμού

Εκτός από το ότι είναι πιο εύχρηστο από το αδύνατο δεσμευτικό προϋπολογισμού μου, το YNAB μου δίδαξε νέες αρχές προϋπολογισμού, όπως η δημιουργία buffer. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά να χρησιμοποιείτε το YNAB, σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε ένα buffer τουλάχιστον ενός μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά αρχίζετε να καλύπτετε τα έξοδα του επόμενου μήνα με τα χρήματα αυτού του μήνα. Ας πούμε, στο τέλος του μήνα σας περισσεύουν 150 $. Δεν βγαίνεις για φαγητό για να γιορτάσεις. Αντίθετα, παίρνετε αυτά τα χρήματα και τα βάζετε σε ορισμένες από τις κατηγορίες σας για τον επόμενο μήνα. Στη συνέχεια, σιγά σιγά, συνεχίζετε να προσθέτετε μέχρι να καλύψετε όλες τις κατηγορίες σας για τον επόμενο μήνα με τα χρήματα αυτού του μήνα.

Έχοντας ένα buffer σας δίνει αυτόματο ένα μήνα ταμείο έκτακτης ανάγκης και σου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Διευκολύνει επίσης τον προϋπολογισμό. Μπορείτε να πληρώσετε όλους τους λογαριασμούς σας στην αρχή του μήνα αντί να περιμένετε μέχρι να λάβετε τους μισθούς σας κατά τη διάρκεια του μήνα επειδή τα χρήματα περιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Μπορείτε να δείτε τα οικονομικά σας με μια ματιά

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στο YNAB είναι ότι ο σύζυγός μου και εγώ μπορούμε να δούμε τα οικονομικά μας με μια ματιά. Δεδομένου ότι κάνω όλο τον προϋπολογισμό, το YNAB επιτρέπει στον σύζυγό μου και σε εμένα να καθόμαστε κάθε μία ή δύο εβδομάδες και να κοιτάμε μαζί πού βρισκόμαστε οικονομικά. Το μικρό μου σημειωματάριο με τον προϋπολογισμό δεν του έκανε ποτέ πολύ νόημα, ειδικά επειδή θα έπρεπε να ξεφυλλίσει 20 σελίδες για να δει το χρηματικό ποσό σε κάθε κατηγορία μας.

Εύκολη παρακολούθηση της καθαρής αξίας

Η YNAB βελτίωσε τα οικονομικά μας

Το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι το χαρακτηριστικό της καθαρής αξίας. Συχνά, όταν αισθανόμαστε ότι δεν σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο οικονομικά, κοιτάμε την καθαρή μας αξία και βλέπουμε ότι βελτιώνουμε τα αποτελέσματά μας. Καθόμαστε μαζί στο τέλος κάθε μήνα για να εξετάσουμε την καθαρή μας αξία.

Αύξηση τιμής του YNAB αλλά το κρατήσαμε

Πρόσφατα, η YNAB είχε σημαντική αύξηση τιμών. Σκέφτηκα να ψάξω για ένα φθηνότερο λογισμικό προϋπολογισμού. Ωστόσο, ο σύζυγός μου είπε όχι, ήθελε να μείνει με το YNAB. Αισθάνεται ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που διευκολύνει τον προϋπολογισμό και τη διαχείριση χρημάτων για μένα. Επιπλέον, του αρέσει το πόσο εύκολα μπορεί να ενημερώνεται για τα οικονομικά μας χάρη στο πρόγραμμα. Θεωρεί ότι το YNAB αξίζει την τιμή, ακόμη και μετά την αύξηση της τιμής, οπότε μένουμε.

Τελικές σκέψεις

Η YNAB άλλαξε τα οικονομικά μας και έκανε πολύ πιο εύκολη τη διαχείρισή τους. Αν ψάχνετε για λογισμικό προϋπολογισμού, σας προτείνω ανεπιφύλακτα Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Ταΐστε έναν πεινασμένο έφηβο χωρίς να σπάσετε τον προϋπολογισμό σας για το παντοπωλείο

6 Απροσδόκητα έξοδα μωρού για τον προϋπολογισμό

Πώς να ταΐσετε την οικογένειά σας με χαμηλό προϋπολογισμό

Υ.Γ., αν ψάχνετε για έναν καλό και ποιοτικό ιστότοπο για αναθεώρηση ενώ εργάζεστε με το YNAB, σκεφτείτε Moneycrashers.com. Τους ακολουθώ εδώ και ένα χρόνο – και οι συμβουλές τους είναι γενικά πολύ σταθερές.

Schreibe einen Kommentar