Στα μισά της Εαρινής Ισημερίας

2
Στα μισά της Εαρινής Ισημερίας

Έχουμε πλέον περάσει το μισό της διαδρομής μεταξύ του χειμερινού ηλιοστασίου και της εαρινής εαρινής ισημερίας. Αυτό ονομάζεται Cross Quarter Days. Το έτος χωρίζεται σε 4 μεγάλες διαιρέσεις που ονομάζονται Τεταρτημέρες και είναι τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες του έτους. Το μισό της διαδρομής στο Quarter Day είναι η Cross Quarter Day. Αυτή την εποχή του χρόνου είναι συνήθως την Ημέρα του Groundhog. Έχει να κάνει με την εκτίμηση του πόσο σύντομα θα φτάσει ο καιρός που μοιάζει με την άνοιξη και πότε θα φυτευτούν οι καλλιέργειες. Για εμάς αυτή τη σεζόν, ο καιρός που μοιάζει με την άνοιξη μπορεί να έφτασε νωρίς, καθώς απολαμβάνουμε έναν πολύ ωραίο καιρό. Αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο για εμάς καθώς συνήθως βρέχει, ομίχλη και κρύο ή κάποιος συνδυασμός όλων αυτών. Αλλά είναι ωραίο, άνετα ζεστό στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και όχι πολύ βροχή στην πρόγνωση. Κανείς εδώ δεν παραπονιέται, απλώς είναι απασχολημένος με το να δουλεύει και να εκμεταλλεύεται τον υπέροχο καιρό και να ελπίζει ότι δεν θα υπάρχει ένα μεγάλο παλιό παπούτσι που θα μας πέσει και θα μπερδέψει όλο αυτό το πράγμα. Παραμένει πιο ελαφρύ περισσότερο και μας ενθαρρύνει να κατεβούμε από τα οπίσθιά μας και να κάνουμε διάφορες δουλειές.

Ανεμώνες

Η πρώιμη φύτευση ανεμώνων αποδίδει καρπούς καθώς επιλέγω δυο κουβάδες από αυτές τις ομορφιές κάθε δεύτερη μέρα περίπου. Τόσο χαίρομαι που ανθίζουν τώρα και μπορώ να σταματήσω να ανησυχώ μήπως έχω λουλούδια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έχουμε και τουλίπες που αρχίζουν να χρωματίζονται.

Δελφίνι

Περισσότερα από τα σπορόφυτά μας βλασταίνουν. Έχουμε 3 δίσκους με λάρκα που τελικά φύτρωσαν μετά από περίπου 20 ημέρες. Υποθέτω ότι το κόλπο για αυτά τα λουλούδια είναι να παγώσουν τους σπόρους στο ψυγείο, να τους σπείρουν και να τους καλύψουν με βερμικουλίτη και να τους τοποθετήσουν στα κάτω ράφια του βλαστικού σπιτιού καλυμμένοι με μια πετσέτα. Χωρίς ζέστη, πολύ δροσερή θερμοκρασία και σκοτάδι και πολλή υπομονή. Πραγματικά ενθουσιασμένοι για αυτά στη φετινή μας μίξη.

Λούπινα

Έχουμε 6 δίσκους με μπλοκ λούπινων 1,5 ιντσών που τελικά έχουν σκάσει. Δεν έχουμε καλλιεργήσει λούπινα εδώ και αρκετά χρόνια και τους δίνουμε ξανά μια δίνη για να το διασκεδάσουμε. Δεν ξέρω πόσο δημοφιλή θα είναι, οπότε θα το μάθουμε.

Οίκος Πολλαπλασιασμού

Το σπίτι πολλαπλασιασμού γεμίζει και τα σπορόφυτα φαίνεται να μεγαλώνουν. Ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβουμε είναι πώς να σταματήσουμε την ανάπτυξη φυκιών στα μίνι μπλοκ μας. Οποιεσδήποτε μη χημικές προτάσεις εκτιμώνται πάντα!

Στο πιάτο μου αυτή την εβδομάδα και την επόμενη εβδομάδα, εκτός από το μάζεμα και τη σπορά, είναι το βοτάνισμα. Βοτάνισμα, βοτάνισμα και περισσότερο ξεχορτάριασμα. Εμείς είμαστε μη-καλλιεργητές και τα λουλούδια του διανθού, του αχύρου, των κολομβίνων και άλλων που ξεχειμωνιάζουν χρειάζονται ένα ενδελεχές ξεβοτάνισμα. Δεν είναι συναρπαστικό ή αντάξιο της εικόνας, αλλά ο καιρός θα είναι εντάξει και θα έχω μελωδίες και θα είμαι ένα με τη φύση.

Κατασκευή Hoophouse

Επιτέλους μπορέσαμε να επιστρέψουμε στην κατασκευή του στεφάνου μας. Ξεκινήσαμε αυτό το έργο πριν από σχεδόν 2 μήνες, αλλά βάλαμε την ολοκλήρωσή του σε αναμονή, ενώ αναλάβαμε άλλα αγροτικά έργα. Έχουμε τελειώσει την κατασκευή των άκρων καθώς και το σύστημα αγκύρωσης γείωσης για τα καλώδια οδήγησης που τραβούν τα άκρα κάθετα αφού βάλουμε το πλαστικό. Θα κάνουμε ένα βίντεο αυτήν την εβδομάδα για το πώς κάναμε αυτά τα άκρα και θα τα αγκυροβολήσουμε. Το τακτοποιημένο με όλο αυτό το σύστημα στεφάνης caterpillar είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί σε μια νέα τοποθεσία εάν χρειαστεί, καθώς δεν υπάρχει μόνιμη βάση σε αυτό. Αυτό το σπίτι έχει πλάτος 16′ επί 80′ μήκος. Χωρίσαμε τις νευρώσεις σε απόσταση 4′ για να προσφέρουμε επιπλέον αντοχή στο φορτίο χιονιού. Θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο αυτή την εβδομάδα βάζοντας το δέρμα (πλαστικό). Σκοπεύουμε να κάνουμε και ένα βίντεο για αυτό για να ολοκληρώσουμε τη σειρά για την κατασκευή του στεφάνου μας.

Κατασκευή Hoophouse

Ο αγρότης Tony έκανε μια εκδρομή την Παρασκευή σε φίλους μας που διατηρούν μια φάρμα βιολογικών μούρων έξω από το Corvallis. Οι φίλοι μας μετατρέπουν μερικά από τα βατόμουρα τους σε μούρα Aronia και μας επέτρεψαν ευγενικά να επαναχρησιμοποιήσουμε μερικά από αυτά τα όμορφα βατόμουρα χωρίς αγκάθια στο αγρόκτημα για να τα χρησιμοποιήσουμε ως χόρτο φύλλωμα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργηθούν τα φυτά, αλλά αυτά θα πρέπει να είναι εξαιρετικές προσθήκες στο αγρόκτημα. Δεν υπήρχαν πολλά να δούμε στο χωράφι καθώς τα καλάμια ήταν όλα κομμένα στο έδαφος, αλλά μπορέσαμε να σκάψουμε αρκετά φυτά για να μας δώσουμε μια καλή σειρά 100 ποδιών.

Βατόμουρα χωρίς αγκάθια

Πήραμε τις μεγάλες συστάδες στο σπίτι, τις καθαρίσαμε και τις χωρίσαμε και στη συνέχεια τις θεραπεύσαμε προσωρινά σε αυτά τα κιβώτια μέχρι να μπορέσουμε να τις φυτέψουμε σε μερικές εβδομάδες.

Βατόμουρα χωρίς αγκάθια

Ως δευτερεύουσα σημείωση, αυτή τη στιγμή τα μούρα Aronia είναι αδρανοποιημένα και μοιάζουν κάπως με οποιονδήποτε άλλο αδρανή θάμνο, αλλά το Φθινόπωρο μπορεί να έχουν πραγματικά λαμπερό χρωματιστό φύλλωμα.

Βατόμουρα χωρίς αγκάθια

Έτσι, πήραμε ένα μάτσο μοσχεύματα που θα ριζώσουμε και θα δοκιμάσουμε αυτούς τους τύπους για το φύλλωμα του Φθινοπώρου. Αυτά τα φυτά μπορούν να γίνουν αρκετά ψηλά, επομένως πιστεύουμε ότι και αυτά έχουν μεγάλες δυνατότητες ως ξυλώδη.

Φθινόπωρο_ Αρώνια_μούρα

Λοιπόν αυτό είναι λίγο πολύ αυτή την εβδομάδα στο Farm. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα συνεχίστε το Farming On!

«Μια φάρμα είναι ένα χειριστικό πλάσμα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ως τελειωμένο. Η δουλειά έρχεται σε ρεύμα και δεν έχει τέλος. Υπάρχουν μόνο αυτά που πρέπει να γίνουν τώρα και πράγματα που μπορούν να γίνουν αργότερα. ”

― Kristin Kimball, The Dirty Life: On Farming, Food, and Love

Schreibe einen Kommentar