Στη φάρμα τον Ιανουάριο

1
Στη φάρμα τον Ιανουάριο

Εβδομάδα Τρίτη

Ο Ιανουάριος είναι ένας μεγάλος μήνας καθαρισμού και προετοιμασίας για την επερχόμενη σεζόν. Ήμασταν απασχολημένοι με τον καθαρισμό, το κλάδεμα, το κούρεμα και τη μεταφορά της βλάστησης. Ξεκινήσαμε με το θερμοκήπιο, καθαρίζοντας το τριχοειδές χαλάκι μας για τα νέα σπορόφυτα που ξεκινάμε. Αφαιρέσαμε το παλιό χαλάκι, καθαρίσαμε το πλαστικό κάλυμμα και τη σκάφη νερού. Αγοράσαμε ένα νέο ρολό τριχοειδές χαλάκι από τη Farmtek γιατί πρέπει επίσης να αντικαταστήσουμε το σύστημα τάπητα μας στο σπίτι πολλαπλασιασμού μας.

Τριχοειδές Ματ

Κόψαμε ένα νέο κομμάτι χαλάκι για το τραπέζι και φροντίσαμε να βυθιστεί στη γούρνα του νερού.

Τριχοειδές Ματ

Τριχοειδές Ματ

Και μετά ήμασταν πίσω στη δουλειά με ένα νέο έτος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάτω από μια τράπεζα φώτων και ποτίσματος μέσα από το τριχοειδές χαλάκι. Δείτε το βίντεό μας στο κανάλι μας στο YouTube σχετικά με αυτό σύστημα τριχοειδούς χαλιού.

Τριχοειδές Ματ

Δοκιμαστικά κουτιά κήπου

Μια άλλη μεγάλη δουλειά είναι να επαναφέρουμε σε σχήμα τα δοκιμαστικά κουτιά κήπου μας. Αυτή η περιοχή δεν είναι η κύρια περιοχή καλλιέργειας μας, αλλά ένα μέρος όπου μπορώ να δοκιμάσω νέα και διαφορετικά λουλούδια για να δω αν θα θέλαμε να τα καλλιεργήσουμε στο μέλλον με μεγαλύτερο τρόπο. Αυτά τα κουτιά ήταν το αρχικό σημείο που δοκιμάσαμε να καλλιεργήσουμε ρακένδυση και ανεμώνες πριν δημιουργήσουμε στεφάνες. Αυτή η περιοχή αρκετά συχνά μπορεί να μας ξεφύγει και να ξεφύγει από τον έλεγχο, αλλά κάθε χρόνο ελπίζουμε ότι θα κατακτήσουμε και θα διατηρήσουμε αυτή την περιοχή χωρίς χάος και θα παράγουμε μερικές ενδιαφέρουσες ποικιλίες. Έχουμε μερικές μέρες ακόμα δουλειά για να μπορέσουμε να το ονομάσουμε ολοκληρωμένο και έτοιμο.

Ένας άλλος χώρος που πρέπει να καθαρίσουμε είναι τα κρεβάτια μας με παιώνιες. Αφαιρέσαμε την παλιά παιωνία και τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα ζιζάνια και στη συνέχεια απλώσαμε μερικά μουσαμάδες ανάμεσα στις σειρές για να ελέγξουμε τυχόν ζιζάνια. Έχουμε ένα πρόβλημα με το γαϊδουράγκαθο εκεί που θα χρειαστεί περισσότερη προσοχή από εμάς τους μήνες της Άνοιξης και του Καλοκαιριού. Το τελευταίο μας βήμα θα είναι να εφαρμόσουμε αζωμίτη και βαμβακόσπορο και στη συνέχεια ντύσουμε τα κρεβάτια με 1″ κομπόστ για να στραγγίσουμε και να πνίξουμε τα μικρότερα ζιζάνια.

Κρεβάτια παιώνιας

Κρεβάτια παιώνιας

Είναι εκπληκτικό, είναι το τελευταίο μέρος του Ιανουαρίου και οι παιώνιες είναι ήδη σπάνιο να πάνε!

Κρεβάτια παιώνιας

Κουρέψαμε όλους τους παρακείμενους χώρους και βάλαμε κάτω τους μουσαμάδες. Θα αγκυρώσουμε όλους αυτούς τους μουσαμάδες με σάκους άμμου. Οι σειρές παιώνιας έχουν μήκος 100′ οπότε θα κόψουμε τα μουσαμά στο ίδιο μήκος. Το ρολό από ύφασμα πολυτελούς ύφανσης τοπίου είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι με καμένες τρύπες για να το φυτέψουν. Το ρολό που απεικονίζεται έχει πλάτος 6′ 300′. Θα βάλουμε 100′ λωρίδες διπλωμένες στη μέση σε κάθε πλευρά κάθε κρεβατιού στα μονοπάτια και θα το αφήσουμε εκεί μέχρι τον Απρίλιο περίπου, και μετά θα χρησιμοποιήσουμε τα μουσαμά αλλού στο αγρόκτημα για να κρύψουμε τα κρεβάτια.

Έχουμε επίσης δημιουργήσει μια καταιγίδα για να φτιάξουμε το δελφίνιο, τη γκοτέτια, τον αρακά και το αλεπού.

Δακτυλίς

Σπέρνουμε αλεπούδα σε μίνι τετράγωνα 3/4 ιντσών και η παραπάνω φωτογραφία δείχνει φρεσκοφυτρωμένο αλεπούδα Ροδάκινου Δαλματίας. Η τελευταία ομάδα που εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα ήταν η σειρά Camelot. Και οι δύο αυτές ποικιλίες θα ανθίσουν φέτος από αυτή την πρώιμη σπορά. Έχουμε μια διετής ποικιλία που ονομάζεται Foxglove Candy Mountain που φυτεύτηκε στο χωράφι το περασμένο φθινόπωρο και χρειάζεται διαχείμαση και ψυχρές θερμοκρασίες για να ανθίσει αυτή την αργά την άνοιξη. Παρακάτω είναι μερικές φωτογραφίες αυτών των μωρών σε άνθιση.

Γάντι αλεπού Candy Mountain
Candy Mountain Foxglove
Γάντια αλεπού Camelot
Σειρά Camelot Foxglove

Δαλματικά γάντια αλεπού με ροδάκινο και κρέμα

Δαλματικά γάντια αλεπού με ροδάκινο και κρέμα

Εφαρμογές

Μετά το σκοτάδι, έχουμε συγκεντρώσει μερικές εφαρμογές που πρέπει να έχουμε στα τηλέφωνά μας. Έχουμε κουραστεί τόσο πολύ να παρακολουθούμε ατελείωτες δέσμες χαρτιού και να μην έχουμε ποτέ τις σωστές πληροφορίες χρήσιμες. Ο Farmer Tony δημιούργησε μερικές εφαρμογές που τώρα μας συνδέουν με την κύρια βάση δεδομένων μας στα φύλλα Google μέσω των τηλεφώνων μας. Είναι τόσο εύχρηστα και βολικά, που οι πληροφορίες είναι στα χέρια σας. Έκανε ένα βίντεο της πρώτης του εφαρμογής στο κανάλι μας στο YouTube που ονομάζεται Whats App with That. Αυτό είναι ένα πραγματικά εύχρηστο πρόγραμμα που σας επιτρέπει να δημιουργείτε εφαρμογές για κινητά που συνδέονται με ένα ή περισσότερα υπολογιστικά φύλλα google. Οι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε συχνά και έχουμε δημιουργήσει θα κοινοποιούνται εδώ στο μέλλον και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ο αγρότης Tony το απόγευμα του Σαββάτου ξαναμάθαινε ένα σκληρό μάθημα για την ασφάλεια στο αγρόκτημα. Ενώ προσπαθούσε να φορτώσει ένα χλοοκοπτικό στο πίσω μέρος του καροτσιού μας, γλίστρησε και έκανε ένα πρόσωπο φυτεύοντας μύτη πρώτα στη λάσπη. Φαίνεται ότι έκανε 3 γύρους σε ρινγκ του μποξ! Φαίνεται άσχημο αλλά δεν ήταν, μόνο μια ματωμένη μύτη για να του υπενθυμίσει να είναι πιο προσεκτικός. Λέει ότι ήθελε να συμπεριλάβει μια σημαντική συμβουλή ασφαλείας στο ιστολόγιό μας αυτή την εβδομάδα…..

Οπότε τελειώνουμε αυτό το επεισόδιο της εβδομάδας με μια πιο θετική και μελλοντική σκέψη. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα…….

Γλυκός αρακάς

„Όποιος πιστεύει ότι η κηπουρική αρχίζει την άνοιξη και τελειώνει το φθινόπωρο, χάνει το καλύτερο μέρος ολόκληρου του έτους. Γιατί η κηπουρική ξεκινά τον Ιανουάριο με το όνειρο.“ ~Josephine Nuese~

Schreibe einen Kommentar