Στο χρονοδιάγραμμα ή όχι

0
Στο χρονοδιάγραμμα ή όχι

Εδώ βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εβδομάδας και ακόμα προσπαθούμε να καλύψουμε όλη την εβδομάδα που μας έφερε πριν. Προσπαθούμε να κάνουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με μικροδουλειές, δουλειές, οικοδομικά έργα και χρονοδιαγράμματα συγκομιδής κάθε εβδομάδα, για να μας κρατούν στη δουλειά και συγκεντρωμένους. Αλλά τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια πετούν έξω από το παράθυρο, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τον καιρό. Η κατάργηση των σχεδίων αυτή την εβδομάδα ήταν απαραίτητη και το να πετάς από τη θέση του παντελονιού έγινε ο κανόνας (όπως είναι συνήθως).

Ανεμώνες

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και το πρώτο μέρος της καθημερινής ήταν ωραία ανοιξιάτικη σαν καιρός, με ελαφριά φούτερ και μπλουζάκια. Αυτό σήμαινε επίσης ότι οι τουλίπες έσκαγαν σαν τρελοί και ο αγρότης Τόνι ήταν στο στεφάνι τις περισσότερες πρώτες μέρες τραβώντας τουλίπες. Έσκαγε και το παλάτι της ανεμώνης. Μάζευα κουβά μετά από κάδο από αυτές τις ομορφιές, κάτι που ήταν υπέροχο αφού ήταν η εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου. Πολλά κείμενα για περισσότερα λουλούδια συνέχισαν να έρχονται και περάσαμε πολλές ώρες μεταφέροντας τα λουλούδια μας σε πολλούς σχεδιαστές που ήταν τρελά απασχολημένοι από μόνοι τους. Αυτή ήταν μια τεράστια Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για εμάς, η μεγαλύτερη ακόμα!! Ο ηπιότερος καιρός βοήθησε πολύ, αλλά το σχεδιάσαμε και αυτό. Πέρυσι είχα 4 ματσάκια ανεμώνες να προσφέρω και φέτος ήταν κοντά στα 160 τσαμπιά. Ναι, ολοκληρώθηκε ένα σχέδιο!!

Τουλίπες

Τουλίπες και Ανεμώνες

Ματσάκια τουλίπα μετά από τσαμπιά τουλίπας μπήκαν, επεξεργάστηκαν και πέταξαν έξω από την πόρτα.

Μετά ο καιρός άλλαξε πάνω μας και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα πέταξε έξω από την πόρτα. Όχι στο εβδομαδιαίο πλάνο μας, χρειαζόταν να μαζέψω όλες τις ανθίσεις ανεμώνης που ήταν βιώσιμες ή έπρεπε να είναι νεκρές, ώστε να μπορούμε να τραβήξουμε τις διπλές κουβέρτες μας για να τις προστατεύσουμε από μερικές μέρες εξαιρετικά κρύες νύχτες. Ήμασταν σίγουροι ότι τα φυτά θα επιζούσαν, αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι τα άνθη δεν θα καταστραφούν. Το ίδιο και οι τουλίπες μας. Αν και τα πάντα ήταν στα σπίτια μας, δεν θερμαίνονται και βασιζόμαστε σε παγοκουβέρτες για προστασία. Το δύσκολο μέρος είναι να περάσετε τις κουβέρτες πάνω από τις τουλίπες με μπουμπούκια χωρίς να δημιουργήσετε περισσότερη ζημιά. Έτσι επιλέξαμε να περιμένουμε μια ή δύο νύχτες πριν προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ

Κατεστραμμένη τουλίπα

Κατεστραμμένη τουλίπα

Οι όμορφες τουλίπες παπαγάλων που παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα υπέστησαν σοβαρή ζημιά από τον παγετό. Ήταν ένας λευκός παπαγάλος, οπότε το ροδάκισμα των τουλιπών με βοτρύτη ήταν αρκετά εμφανές. Χαμός, Sh*t και άλλες πολύχρωμες λέξεις αργότερα, έχουμε την πρώτη μας απώλεια „είναι χάλια να είμαστε εμείς“ το 2018. Οι παπαγάλοι δεν είναι φθηνοί και είναι πολύ δημοφιλείς, επομένως είναι μεγάλη απώλεια για την ουσία. Δίδαγμα που πήραμε, δεν μπορούν όλες οι τουλίπες να αντέξουν τις ψυχρές νύχτες. Όλες οι άλλες τουλίπες ήταν καλές και μεγάλωναν, έχουμε ακόμα μερικές νύχτες πολύ κρύου, οπότε ελπίζουμε για το καλύτερο και καλύπτουμε τα πάντα. Το άνοιγμα σειρών με περισσότερες κουβέρτες παγετού δεν ήταν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα,

Στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ήταν το τσίμπημα και το ξεβοτάνισμα των χειμωνιάτικων snapdragons μας. Κάναμε ένα μικρό γρήγορο βίντεο με το τσίμπημα στο κανάλι μας στο Youtube. Το τσίμπημα είναι ένα Snap

Τόσο χαρούμενος που τελείωσε η αγγαρεία και ήταν στη λίστα.

Όσο για τη σπορά, είμαι μόνο λίγες μέρες πίσω. Ακολουθούν 7 δίσκοι με μίνι μπλοκ των περασμένων ανοιξιάτικων και αρχών του καλοκαιριού snapdragon. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι θα με κάνουν να μπω, θα βγάλω το διπλό ζευγάρι γυαλιά ανάγνωσης και θα τελειώσω.

Δεν ήταν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ένα ξέφρενο κτίσμα του τελικού τοίχου στο νεότερο στεφάνι μας. Οι προβλέψεις του καιρού μάς είχαν κατακλύσει με αναφορές για θυελλώδεις ανέμους που μας έρχονταν. Η σκηνοθεσία ήταν ακριβώς ευθυγραμμισμένη με το νέο μας στεφάνι, του οποίου τα άκρα δεν ήταν κλειστά. Με οράματα να σηκώνει όλο το πράγμα και να πετάει στην κοιλάδα, ο αγρότης Τόνι έβαλε τους πλαστικούς τοίχους και ασφάλισε το σπίτι κάτω. Άνεμοι φύσηξαν και το στεφάνι έμεινε στη θέση του.

Τι καλό είναι λοιπόν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα; Λοιπόν, όταν λειτουργεί, είναι υπέροχο! Μας κρατά στη δουλειά και συγκεντρωμένους. Όταν το πρόγραμμα καταρρίπτεται, είναι χάλια. Μας προκαλεί πανικό και αισθανόμαστε πίσω και σαν να τσακωνόμαστε ξανά.

Αλλά αυτή είναι μια νέα εβδομάδα, με νέο πρόγραμμα και ελπίδα που πηγάζει αιώνια. Έτσι, θα κυλήσουμε με τα καλά και τα κακά και θα συνεχίσουμε να μπλέκουμε μαζί. Είναι ακόμα Φεβρουάριος και έχουμε μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας ακόμα.

Ανεμώνες

«Τα καλύτερα σχεδιασμένα σχέδια ποντικών και ανδρών συχνά στραβώνουν». ~Ρόμπερτ Μπερνς~

Υ.Γ. Δεν ενθαρρύνουμε τα ποντίκια ή τα ποντίκια στη φάρμα μας.

Schreibe einen Kommentar