Τι εβδομάδα! Κάναμε ένα Hoopty Do κατά τη συλλογή και το τράβηγμα!

0
Τι εβδομάδα!  Κάναμε ένα Hoopty Do κατά τη συλλογή και το τράβηγμα!

Ήταν μια πολύ κουραστική εβδομάδα. Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να τηρήσουμε το πρόγραμμα σποράς μας, αλλά γλιστρήσαμε λίγο πίσω αυτήν την εβδομάδα. Βιαζόμασταν να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του Hoophouse και τώρα είμαστε κοντά στο να τελειώσουμε. Αυτό που ήταν επίσης μια μικρή πρόκληση αυτή την εβδομάδα είναι να προσπαθήσουμε να συμβαδίσουμε με την πρώιμη συγκομιδή και τις παραδόσεις των ανθισμένων λουλουδιών μας λόγω του απίστευτα ωραίου καιρού. Είναι τόσο υπέροχο να έχουμε λουλούδια να ανθίζουν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Συνήθως έχουμε μερικά να προσφέρουμε, αλλά φέτος οι τουλίπες μας εκρήγνυνται από άνθη πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα. Δεν διαμαρτύρονται, απλώς προσπαθούν να κρατηθούν από πάνω τους κάθε λίγες ώρες. Η επόμενη ποικιλία είναι μερικοί παπαγάλοι που εμφανίζονται σε αυτήν την κεφαλίδα αναρτήσεων παραπάνω.

Συγκομιδή τουλίπας

Μας αρέσει να μαζεύουμε τις τουλίπες μας με τους βολβούς ακόμα συνδεδεμένους, ώστε αν δεν πουληθούν, να τις τυλίξουμε σε χαρτί και να τις αποθηκεύσουμε όρθιες στο ψυγείο μας για μια εβδομάδα περίπου. Για κάποιο λόγο όταν τραβάμε μερικές από τις τουλίπες μας, οι βολβοί σπάνε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε για πολύ. Έτσι καθαρίζονται και καλύπτονται για άμεση πώληση. Αυτήν τη στιγμή δεν αποθηκεύονται πολλά ούτως ή άλλως, καθώς οι τουλίπες πετούν έξω από το ψυγείο για να παίξουν οι σχεδιαστές και οι ανθοπώλες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Συγκομιδή τουλίπας

Αυτή είναι μια νέα ποικιλία τουλίπας που δοκιμάζουμε φέτος. Ονομάζεται Dynasty και είναι μια απαλή ροζ ρουζ μονή τουλίπα. Έχει μεγάλο μήκος στελέχους και μεσαίο μέγεθος άνθισης που είναι τέλειο για μπουκέτα. Νομίζουμε ότι είναι νικήτρια.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο ήλιος λάμπει και εμείς τρέχουμε με μανίκια πουκάμισων. Πολύ τρελό και ασυνήθιστο. Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να μαζεύω ανεμώνες καθημερινά και μερικές φορές δύο φορές την ημέρα. Απλώς δεν θέλουμε να χάσουμε μια τέλεια άνθιση που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει και να απολαύσει.

Συγκομιδή Ανεμώνης

Μετά από μια μακρά παύση που εργαζόμασταν σε άλλα έργα στο αγρόκτημα, επιτέλους επιστρέψαμε στο έργο κατασκευής σκαφών. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώσαμε το πλαίσιο των άκρων και την τοποθέτηση των συρμάτων οδηγών και των αγκυρίων. Σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να περιμένουμε την τέλεια μέρα (χωρίς αέρα) για να βάλουμε το δέρμα (πλαστικό) ούτως ή άλλως. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ, η Τετάρτη ήταν τέλεια με μόλις ένα αεράκι και θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους 60 F.

Αυτή ήταν η πρώτη μας προσπάθεια μόνο για τους δυο μας να βάλουμε πλαστικό, έτσι θέλαμε να είμαστε σίγουροι ότι είχαμε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ενάντια στο πλαστικό που λανθασμένα άρχισε να λειτουργεί σαν πανί. Από την παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα λευκά σχοινιά που είναι στερεωμένα στις άγκυρες των κρίκων και απλώνονται στο έδαφος. Ξετυλίξαμε το πλαστικό πάνω από αυτά τα σχοινιά και, στη συνέχεια, γυρίσαμε το χαλαρό άκρο των σχοινιών πάνω από τον κεντρικό ιμάντα της τεγέλας και το δέσαμε χαλαρά στην άγκυρα στεφάνης στην αντίθετη πλευρά. Καθώς τραβούσαμε το πλαστικό από τη μια πλευρά στην άλλη, τα χαλαρά δεμένα σχοινιά ασφαλείας πάνω από κάθε τρίτο τσέρκι εμπόδιζαν το πλαστικό να φουσκώσει.

Κατασκευή Hoophouse

Χρειάστηκαν οι δυο μας περίπου 2 ώρες για να κάνουμε όλη αυτή τη δουλειά. Τραβήξαμε ένα βίντεο αυτής της διαδικασίας, αλλά δυστυχώς η κάμερά μας σταμάτησε στο πιο κρίσιμο σημείο να τραβήξουμε το πλαστικό πάνω από τα τσέρκια. Μπράβο! Ο αγρότης Τόνι ήθελε να μάθει αν πίστευα ότι έπρεπε να κατεβάσουμε το πλαστικό και να ξανακάνουμε το βίντεό μας… Του είπα ότι είναι τρελός! Ακόμα και ο σκύλος ψήφισε όχι! Σε μια σοβαρή σημείωση, θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε ένα βίντεο σχετικά με τη δουλειά για αυτό την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθεις με κάθε δουλειά!

Κατασκευή Hoophouse

Αφού ισοπεδώσαμε το πλαστικό, χρησιμοποιήσαμε σύρμα για να το στερεώσουμε στους μεταλλικούς κρίκους σε κάθε άκρο. Στη συνέχεια τακτοποιήσαμε τις άκρες στα ξύλινα κουφώματα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τις καστάνια αγκύρωσης με σύρμα-οδηγό, φέραμε τα άκρα σε τετράγωνο σημείο, γεγονός που ασκούσε σφιχτή τάση στο πλαστικό. Το τελευταίο μας βήμα ήταν να συνδέσουμε τα σχοινιά πρόσδεσης πάνω από κάθε στεφάνι που έκανε τη δομή αρκετά άκαμπτη. Έχουμε μερικές τελευταίες πινελιές σαν πλαστικές πόρτες στα άκρα, συνδέοντας τις πλευρικές ασπίδες ύψους 2 ποδιών και γενικό καθαρισμό, αλλά βασικά αυτό το έργο τελειώνει και θα πρέπει να είναι έτοιμο για φύτευση σε μια εβδομάδα περίπου! Καλώς ήρθατε στο Farm Hoopty Do 4! Το χώμα μέσα είναι ήδη αρκετά στεγνό για να διχαλωθεί και να διορθωθεί!

Hoopty Do 4 τέλος

Παρεμπιπτόντως, φροντίστε να δείτε τα εξαιρετικά βίντεο της Rain Drop Farms στο η μεγάλη τους κατασκευή Caterpillar! Το ίδιο χρησιμοποιούσαν Farmer’s Friend LLC κιτ κάμπιας σήραγγας όπως κάναμε. Έφτιαξαν και τα άκρα τους με πολύ ωραίο τρόπο. Φαίνεται πραγματικά αιχμηρό! Πιστεύουμε ότι αυτά τα κιτ τούνελ θα είναι μια πραγματική προσιτή αλλαγή παιχνιδιών για τους ντόπιους εκτροφείς λουλουδιών που χρειάζονται κάποιες εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου κόστους για την επέκταση της σεζόν.

«Μια μικρή πρόοδος κάθε μέρα προσθέτει μεγάλα αποτελέσματα».

Schreibe einen Kommentar