Το καινοτόμο αστικό αγρόκτημα του Χιούστον κερδίζει εθνικό βραβείο για την πράσινη εργασία — City Farmer News

0
Το καινοτόμο αστικό αγρόκτημα του Χιούστον κερδίζει εθνικό βραβείο για την πράσινη εργασία — City Farmer News
Η Moonflower Farms καλλιεργεί το μαρούλι υδροπονικά. Ευγενική προσφορά της Moonflower Farms

Η Moonflower παρουσίασε ένα κουτί συνδρομής SupaGreens που επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν χόρτα εβδομαδιαία, διμηνιαία ή μηνιαία.

Του Έρικ Σάντλερ
Χάρτης Πολιτισμού
2 Δεκεμβρίου 2020,

Απόσπασμα:

Βρίσκεται σε ένα θερμοκήπιο 20.000 τετραγωνικών ποδιών νότια του κέντρου της πόλης, το Moonflower λειτουργεί αυτό που περιγράφει ως το πρώτο κάθετο εσωτερικό αγρόκτημα του Χιούστον. Η μέθοδος μειώνει τόσο τον χώρο που απαιτείται για την καλλιέργεια των μικροπράσινων, των μαρουλιών, των βοτάνων και των βρώσιμων λουλουδιών της φάρμας και εξαλείφει τις διαταραχές που προκαλούνται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει στο αγρόκτημα να παράγει όλο το χρόνο.

Το Moonflower χρησιμοποιεί ένα σύστημα κλειστού βρόχου για τη σύλληψη του νερού της βροχής για να ταΐσει τις καλλιέργειές του. Το νερό επεξεργάζεται και οξυγονώνεται έτσι ώστε να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Το να μην χρειάζεται να πληρώσει για νερό από την πόλη του Χιούστον επιτρέπει στη φάρμα να λειτουργεί πιο οικονομικά και να πουλά τα προϊόντα της σε προσιτή τιμή σε εστιατόρια και ιδιώτες.

«Η υδροπονική φάρμα μας χρησιμοποιεί 90 τοις εκατό λιγότερο νερό από τις συμβατικές φάρμες», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Moonflower, Federico Marques. «Παρέχουμε προϊόντα όλο το χρόνο σε κατοίκους σε ιστορικά υποεξυπηρετούμενες κοινότητες και δωρίζουμε προϊόντα σε τοπικά φιλανθρωπικά συστήματα τροφίμων».

Μία από αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις είναι η μη κερδοσκοπική Second Servings του Χιούστον, η οποία «διασώζει» φαγητό από εστιατόρια και εκδηλώσεις και το διανέμει σε ντουλάπια τροφίμων και άλλους πόρους.

«Οι δωρεές που λαμβάνουμε από την Moonflower Farms είναι απίστευτες», δήλωσε η ιδρύτρια και πρόεδρος της Second Servings, Barbara Bronstein. «Τα χόρτα τους που καλλιεργούνται υδροπονικά εκτιμώνται τόσο πολύ από τους άπορους Χουστονιανούς που εξυπηρετούμε, οι οποίοι δεν έχουν προσιτή, άνετη πρόσβαση σε φρέσκα προϊόντα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Schreibe einen Kommentar