Χιονάνθρωποι με ζωγραφισμένη κολοκύθα: Διασκεδαστικό & εύκολο δώρο στον κήπο!

1
Χιονάνθρωποι με ζωγραφισμένη κολοκύθα: Διασκεδαστικό & εύκολο δώρο στον κήπο!

Μπορείτε να καλλιεργήσετε τις δικές σας κολοκύθες για να δημιουργήσετε αυτούς τους αξιολάτρευτους χιονάνθρωπους με ζωγραφισμένη κολοκυθιά! Κρατήστε τα για εσάς ή κάντε τα δώρα!

Αν αγαπάτε την κηπουρική, τη χειροτεχνία και τη διακόσμηση, έχετε πρέπει καλλιεργήστε διακοσμητικές κολοκύθες!!

Οι διακοσμητικές κολοκύθες ανήκουν στην οικογένεια Cucurbit που περιλαμβάνει επίσης κολοκύθες, χειμωνιάτικα κολοκυθάκια, αγγούρια και καλοκαιρινά κολοκυθάκια όπως τα κολοκυθάκια! Αναπτύσσονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες κηπουρικής – οπότε αν μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα αγγούρι, μπορείτε σίγουρα να καλλιεργήσετε μερικές διακοσμητικές κολοκύθες!

Που σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου χαριτωμένους χιονάνθρωπους! Αλλά μην σταματήσετε εκεί γιατί υπάρχουν άπειρες χρήσεις για τις κολοκύθες αν είστε δημιουργικοί!

Τι ακριβώς είναι μια διακοσμητική κολοκύθα;

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κολοκυθιών! Όμως, συνήθως τα χωρίζουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες: κολοκύθες με σκληρό κέλυφος και κολοκύθες με μαλακό κέλυφος. Και οι δύο τύποι αποθηκεύονται πολύ καλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν διακοσμητικά. Σήμερα, θα μιλήσουμε για κολοκύθες με σκληρό κέλυφος – γιατί αυτό χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτούς τους χαριτωμένους χιονάνθρωπους!

Οι κολοκύθες με σκληρό κέλυφος ανήκουν στο Λαγκερνάρια γένος της οικογένειας των κολοκυθιών (Cucurbitaceae). Μέσα σε αυτή την οικογένεια, υπάρχουν έξι είδη κολοκυθιών.

Το χέρι μιας γυναίκας κρατά ψηλά δύο αποξηραμένες καφέ-κίτρινες κολοκύθες πουλιών

Η λέξη „ΛαγκερνάριαΤο λατινικό σημαίνει «μπουκάλι». Αυτό το όνομα υπαινίσσεται την αρχική χρήση αυτών των κολοκυθιών: τις αποξηράνανε και τις χρησιμοποιούσαν ως φιάλες για να συγκρατούν νερό και άλλα υγρά! Αλλά, είναι επίσης πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκαν για να κρατήσουν και πολλά άλλα πράγματα! Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς η φύση μπορεί να καλύψει τόσες πολλές από τις ανάγκες μας!

Προς έκπληξη πολλών ανθρώπων, Λαγκερνάρια το σκουός μπορεί να φαγωθεί! Είναι βρώσιμα όπως όλα τα άλλα κολοκυθάκια. Ωστόσο, καθώς ωριμάζουν, γίνονται λιγότερο νόστιμα. Και, δεδομένου ότι παραδοσιακά τα συλλέγουμε μόλις ωριμάσουν και μετά τα στεγνώνουμε ολόκληρα, δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο άλλες ποικιλίες για μαγείρεμα και φαγητό.

Μια γυναίκα με τζιν, ένα φανελένιο πουκάμισο και ένα μπλε καπέλο κρατά δύο πολύ μεγάλες κολοκύθες και χαμογελάει.

Καλλιεργώντας κολοκύθες για να φτιάξετε χιονάνθρωπους από κολοκύθες!

Η ακριβής ποικιλία κολοκύθας που χρησιμοποίησα για να δημιουργήσω αυτούς τους χιονάνθρωπους ονομάζεται συχνά α κολοκυθόσπιτο. Είναι επίσης γνωστά ως „κολοκύθες από μπουκάλι“ και „κολοκύθες λευκών λουλουδιών“. Και, ναι, τα λουλούδια είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ! Η επιστημονική ονομασία είναι Lagenaria siceraria.

Οι κολοκύθες καλλιεργούνται απίστευτα εύκολα! Εάν ξέρετε πώς να καλλιεργείτε μια κολοκύθα, τότε ξέρετε πώς να καλλιεργείτε μια κολοκύθα! Οι κολοκύθες χρειάζονται ήλιο, μέτριο νερό, λίγο καλό λίπασμα (είναι βαριές ταΐστρες) και πολύ χώρο για τα αμπέλια τους!

Μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καλλιεργήσετε τις κολοκύθες σας κάθετα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου και στη δημιουργία επιπλέον αισθητικής ομορφιάς! Απλώς βεβαιωθείτε ότι η δομή υποστήριξής σας μπορεί να διαχειριστεί το βάρος αυτών των μεγάλων κολοκυθιών! Μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία μου ότι η όμορφη κληματαριά μου κατέρρευσε μέχρι το τέλος της σεζόν λόγω του βάρους των γιγάντων κολοκυθιών που μεγάλωσα!

Αφήστε τις κολοκύθες σας να ωριμάσουν πλήρως. Συγκομίστε τα σε ξηρή μέρα πριν από παγετό. Έχω χάσει μερικά από τη μη συγκομιδή τους αρκετά σύντομα! Κρατήστε μόνο τις καλύτερες κολοκύθες που δεν έχουν ατέλειες.

Μια γυναίκα με μακριά καστανά μαλλιά που φοράει μια πολύχρωμη μπλούζα σκύβει κάτω από μια τοξωτή πέργκολα γεμάτη με κληματαριές

Ξήρανση κολοκυθών με σκληρό κέλυφος

Πλένουμε τις κολοκύθες με ζεστό σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης για να τα απολυμάνετε (1:10 λευκαντικό προς νερό). Στη συνέχεια αφήστε τις κολοκύθες να στεγνώσουν εντελώς. Θα χρειαστεί να τοποθετηθούν σε ζεστό, ξηρό μέρος με καλή ροή αέρα. Μου αρέσει να βάζω τα δικά μου στο θερμοκήπιό μου με ανεμιστήρα γιατί ο αέρας μας είναι τόσο υγρός!

Ο συνολικός χρόνος στεγνώματος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της κολοκύθας, το πόσο μεγάλη είναι και πόσο υγρό είναι το κλίμα σας. Θα μπορούσε να πάρει οπουδήποτε από ένα μήνα έως 6 μήνες! Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι η σκλήρυνση του κελύφους. Το κέλυφος θα γίνει επίσης καφέ-κίτρινο.

Οι δύο χιονάνθρωποι κολοκύθες κάθονται σε ένα γραφείο.  Είδη τέχνης (μπογιά, ψαλίδι, κορδέλα και κόλλα) κάθεται μπροστά τους.

Το εσωτερικό της κολοκύθας θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει (συνήθως τουλάχιστον ένα μήνα). Θα ξέρετε ότι είναι εντελώς στεγνό μόλις το ανακινήσετε και μπορείτε να ακούσετε τους αποξηραμένους σπόρους να κροταλίζουν μέσα – σπιτικές μαράκες! Μπορείτε να επιταχύνετε το στέγνωμα ανοίγοντας μερικές μικρές τρύπες στην κολοκύθα για να αυξήσετε τη ροή του αέρα.

Μόλις στεγνώσει η κολοκύθα σας, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τη βαμμένη σας κολοκυθιά χιονάνθρωπους! Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες! Υπάρχει ακόμη και ένα γρήγορο βίντεο της όλης διαδικασίας!

Πώς να φτιάξετε χιονάνθρωπους από ζωγραφισμένη κολοκύθα!

Υλικά

  • Κολοκύθα Birdhouse, εντελώς αποξηραμένη

  • Λευκή βαφή (χρησιμοποίησα Rust-oleum 2x Ultra Coverage Paint + Primer in Flat)

  • Κάλτσα

  • Ακρυλικό χρώμα σε ανοιχτό ροζ, πορτοκαλί και σκούρο καφέ/μαύρο (χρησιμοποίησα Dusty Rose, Canyon Orange & Traditional Burnt Umber)

  • Κορδέλα σε χρώμα & σχέδιο επιλογής (χρησιμοποίησα λεπτή κόκκινη κορδέλα)

  • Κόλλα για ύφασμα

Εργαλεία

  • Ψαλίδι

  • Πινέλα βαφής, η λεπτή άκρη είναι η καλύτερη

Σημειώσεις

Μπορεί να θέλετε να ψεκάσετε την τελική σας κολοκύθα με μια λάκα ή διαφανές σφραγιστικό για να διατηρήσετε το χρώμα, ειδικά αν τις χρησιμοποιείτε για διακόσμηση εξωτερικών χώρων.

Μην ξεχάσετε να καρφιτσώσετε αυτήν την ιδέα για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar