5 Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου φέτος

0
5 Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου φέτος

Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου

Η τιμή των ειδών παντοπωλείου πρόσφατα! Ωχ. Τους τελευταίους μήνες, ψωνίζω με τον ίδιο τρόπο που κάνω συνήθως, και ωστόσο, ο λογαριασμός μου για τα παντοπωλεία για την πενταμελή οικογένειά μου έχει αυξηθεί αρκετές εκατοντάδες δολάρια και η κατάψυξη και το ντουλάπι μου είναι πιο άδεια. Αρκετά είναι αρκετά. Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται ραγδαία, αλλά χρησιμοποιώ αυτές τις συμβουλές για να εξοικονομήσω χρήματα στα παντοπωλεία φέτος.

Οι τιμές θα είναι υψηλές για λίγο

Οι τιμές θα είναι υψηλές για λίγο λόγω των προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω της πανδημίας και του τρέχοντος πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, εάν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε είδη παντοπωλείου φέτος, ακόμη και με την αστάθεια της αγοράς.

5 Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου φέτος

Αλλάξτε το μενού σας

Η οικογένειά μας φτιάχνει κάθε γεύμα στο σπίτι και εμείς δεν τρώμε υπερβολικά. Ωστόσο, κοιτάζω να αλλάξω το μενού μας. Είμαστε χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά. Αυτό σημαίνει ότι τα βασικά προϊόντα για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως το ψωμί, μας κοστίζουν πολύ περισσότερο για να αγοράσουμε χωρίς γλουτένη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περιορίζω την ποσότητα ψωμιού που χρησιμοποιούμε και αντ‘ αυτού αλλάζω σε φυσικά υδατάνθρακες χωρίς γλουτένη που είναι φθηνότεροι, όπως οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες και το ρύζι.

Έχω επίσης ψάξει στο Διαδίκτυο για γεύματα χαμηλού κόστους. Εμφανίζονται πολλές συνταγές με βάση τα φασόλια, αλλά η οικογένειά μου δεν θέλει να τρώει φασόλια πολλές φορές την εβδομάδα.

Αντίθετα, κοιτάζω δύο διαφορετικά μέρη.

Συνταγές εποχής κατάθλιψης

Για συνταγές της εποχής της κατάθλιψης, μου αρέσει το κανάλι YouTube, Μεγάλη κατάθλιψη Μαγειρική. Η Κλάρα, η οικοδέσποινα, μοιράζεται ιστορίες για τη ζωή της και λιτές συνταγές που έφαγε η οικογένειά της κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Λιτές συνταγές σε όλο τον κόσμο

Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου

Για να κάνω τα γεύματα πιο ενδιαφέροντα, έχω ετοιμάσει λιτά γεύματα από διάφορες χώρες. Μερικά από τα αγαπημένα μας περιλαμβάνουν Colcannon (Ιρλανδικός πουρές πατάτας με λάχανο), Okonomiyaki (ιαπωνική τηγανίτα με λάχανο), και Ομελέτα (Ισπανική ομελέτα με πατάτες και κρεμμύδια).

Χρησιμοποιήστε λιγότερο κρέας και ψάρι

Μέρος της στρατηγικής μας για την αλλαγή του μενού περιλαμβάνει τη χρήση λιγότερου κρέατος. Μερικές φορές έχουμε γεύματα με βάση το κρέας, αλλά προς το παρόν προσπαθώ να τα αποφύγω τακτικά.

Βρείτε γεύματα με μειωμένο κρέας

Αντί για γεύματα με βάση το κρέας, προσπαθώ να φτιάξω γεύματα που επικεντρώνονται γύρω από τα λαχανικά και τα άμυλα με λίγο κρέας. Όταν το κάνω αυτό, μπορώ να χρησιμοποιήσω λιγότερο κρέας. Για παράδειγμα, όταν φτιάχνω μακαρόνια, προσθέτω περίπου έξι ουγγιές μαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά. Αυτό το μισό κιλό κρέας είναι φθηνότερο από το να χρησιμοποιήσουμε μια ολόκληρη λίβρα για την πενταμελή οικογένειά μας. Ψάχνω επίσης για σούπες και τσίλι που απαιτούν μισό κιλό κρέας ή λιγότερο.

Αγοράστε φθηνότερα κομμάτια

Απολαμβάνουμε τα ψητά και τις μπριζόλες όταν αγοράζουμε ¼ πλευρά βοείου κρέατος, αλλά δεν έχουμε αγοράσει βοδινό κρέας με αυτόν τον τρόπο εδώ και δύο χρόνια, επομένως τρώμε μόνο κιμά, που είναι η φθηνότερη μορφή βοείου κρέατος που μπορούμε να βρούμε.

Ομοίως, θέλω ακόμα να έχω ψάρι στη διατροφή μας, αλλά έχω βρει φθηνότερους τρόπους για να το αγοράσω. Μπορώ να αγοράσω κομμάτια μπακαλιάρου στο Trader Joe’s για 4,49 $ ανά λίβρα. Τα ολόκληρα φιλέτα κοστίζουν περίπου 10$ η λίβρα, γι‘ αυτό αγοράζω κομμάτια μπακαλιάρου και φτιάχνω κέικ ψαριών αντί να σερβίρω φιλέτα στην οικογένειά μου. Παίρνουμε τα οφέλη της κατανάλωσης ψαριών σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Διαθέστε κάποια χρήματα για την αποθήκευση

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τον προϋπολογισμό σας για τα παντοπωλεία είναι να εξοικονομείτε χρήματα κάθε εβδομάδα για να αποθηκεύσετε τις πωλήσεις σας. Ας υποθέσουμε ότι έχετε 150 $ την εβδομάδα για να ξοδέψετε σε είδη παντοπωλείου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 120 $ για να αγοράσετε τα εβδομαδιαία παντοπωλεία σας και να κρατήσετε τα πρόσθετα 30 $ για να αποθηκεύσετε τα είδη που είναι σε έκπτωση.

Ίσως βρείτε μια εκπτωτική έκπτωση σε κιμά βοείου κρέατος με σήμανση 2,99 $ η λίβρα αντί για την κανονική τιμή των 6,99 $ ανά λίβρα. Εάν υπάρχουν δέκα διαθέσιμα πακέτα, μπορείτε να αγοράσετε και τα 10 για 29,99 $ συνολικά. (Αυτή είναι μια συμφωνία που βρήκα πριν από δύο εβδομάδες, και άρπαξα και τα δέκα. Πήγα αμέσως σπίτι και έφτιαξα δέκα γεύματα. Τα περισσότερα από τα γεύματα είναι τώρα στην κατάψυξη, οπότε μπορούμε να τα φάμε τους επόμενους μήνες, σώζοντάς μας χρήματα για τα επερχόμενα ταξίδια παντοπωλείου μας.)

Μερικές εβδομάδες μπορεί να μην βρείτε καλές εκπτώσεις. Αυτό είναι εντάξει. Αφήστε αυτά τα $30 να μετατραπούν, ώστε την επόμενη εβδομάδα να έχετε 60 $ για να χρησιμοποιήσετε για αγορές αποθεμάτων. Στη συνέχεια, όταν βρείτε μια καλή πώληση, μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε χωρίς να καταστρέψετε τον προϋπολογισμό σας για το παντοπωλείο.

Δοκιμάστε τον προγραμματισμό αντίστροφου γεύματος

Μερικοί άνθρωποι μεταφέρουν αυτή την ιδέα περαιτέρω με τον αντίστροφο προγραμματισμό γευμάτων. Αντί να πάτε στο παντοπωλείο με μια λίστα με τα είδη που πρέπει να αγοράσετε, πηγαίνετε στο παντοπωλείο και αναζητάτε τρόφιμα σε προσφορά ή εκκαθάριση και προσπαθείτε να αγοράσετε μόνο αυτά τα είδη.

Στη συνέχεια, όταν φτάσετε στο σπίτι, κάνετε ένα πρόγραμμα γεύματος με βάση τα αντικείμενα που έχετε ήδη. Εάν αγοράσατε τυρί σε μειωμένη τιμή και έχετε ζαμπόν από εκπτώσεις πριν από δύο εβδομάδες, μπορείτε να συνδυάσετε τα δύο μαζί με πατάτες και γάλα για να φτιάξετε ψητά πατάτες για την οικογένειά σας.

Εάν είστε δημιουργικοί και μπορείτε να σκεφτείτε τρόπους για να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά φαγητά, ο σχεδιασμός αντίστροφων γευμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας χαμηλό ακόμα και όταν οι τιμές των τροφίμων είναι υψηλές.

Χρησιμοποιώ αυτή τη στρατηγική, αλλά μόνο για μερικά γεύματα την εβδομάδα. Δεν είμαι αρκετά δημιουργικός για να προγραμματίζω όλα τα γεύματά μας με αυτόν τον τρόπο, ειδικά με τους διατροφικούς μας περιορισμούς.

Παραγγελία Online

5 Συμβουλές για εξοικονόμηση σε είδη παντοπωλείου

Μια άλλη επιλογή είναι να παραγγείλετε τα παντοπωλεία σας ηλεκτρονικά. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν να παραγγέλνουν με αυτόν τον τρόπο επειδή περιορίζουν τις παρορμητικές αγορές τους. Παραγγέλνεις μόνο ό,τι χρειάζεσαι, ώστε να μένεις στον προϋπολογισμό σου για τα παντοπωλεία.

Κάνω μερικές φορές παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, αλλά το τοπικό μας παντοπωλείο είναι συχνά εκτός των ειδών που παραγγέλνω. Ως εκ τούτου, κάνω μόνο ηλεκτρονικές παραγγελίες περίπου δύο φορές το μήνα. Μου αρέσει να μπαίνω στο κατάστημα για να βρω είδη με έκπτωση και εκκαθάριση, κάτι που δεν μπορώ να κάνω όταν ψωνίζω στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας και τις ηλεκτρονικές αγορές και πηγαίνοντας στο κατάστημα σε εναλλακτικές εβδομάδες, μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα.

Τελικές σκέψεις

Το κόστος των ειδών παντοπωλείου είναι υψηλό, αλλά ελπίζω ότι χρησιμοποιώντας τακτικά αυτές τις πέντε συμβουλές για να εξοικονομήσω χρήματα για τα παντοπωλεία φέτος, θα μπορέσω να αποφύγω την υπέρβαση του προϋπολογισμού.

Πώς παλεύετε με την υψηλή τιμή των ειδών παντοπωλείου;

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονομήστε σε είδη παντοπωλείου περιορίζοντας το πρόχειρο φαγητό

Ζώντας με περιορισμένο προϋπολογισμό: Πρέπει τα παντοπωλεία να είναι το πρώτο μέρος που κόβετε;

Ακόμα περισσότεροι τρόποι εξοικονόμησης σε είδη παντοπωλείου

MelissaB
MelissaB

Η Melissa είναι συγγραφέας και εικονική βοηθός. Κέρδισε το μεταπτυχιακό της από το Southern Illinois University και το Bachelor στα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Όταν δεν εργάζεται, μπορείτε να τη βρείτε να εκπαιδεύει τα παιδιά της στο σπίτι, να διαβάζει ένα καλό βιβλίο ή να μαγειρεύει. Διαμένει στην Αριζόνα όπου αντιπαθεί τη ζέστη του καλοκαιριού αλλά λατρεύει τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

5 Συμβουλές για εξοικονόμηση σε παντοπωλεία Φέτος είναι μια ανάρτηση από: Beating Broke, αν σας αρέσει, επισκεφτείτε μας και εγγραφείτε στο Feed.

Schreibe einen Kommentar