DIY River Rock Garden Bed

2
DIY River Rock Garden Bed

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι μια θαυμάσια λύση για πολλούς τύπους κηπουρικής. Δείτε πώς να φτιάξετε τον δικό σας όμορφο κήπο με βράχο ποταμού χρησιμοποιώντας βασικές προμήθειες που πιθανότατα έχετε ήδη στη διάθεσή σας!

Ας μιλήσουμε για το πώς να δημιουργήσετε ένα κρεβάτι κήπου με υπερυψωμένο βράχο ποταμού! Είναι πανέμορφα και εξαιρετικά οικονομικά να τα φτιάξεις αν έχεις πολλά ποτάμια βράχια στο κτήμα σου!

Αλλά, δεν λαμβάνετε απλώς ένα σεμινάριο με αυτήν την ανάρτηση. Οχι! Παίρνετε επίσης μια μπόνους ιστορία για το στοιχειωμένο σπίτι που ζούσαμε! Γιατί; Γιατί αυτό είναι το σπίτι που ζούσαμε όταν χτίσαμε αυτά τα υπέροχα κρεβάτια!

Υπερυψωμένο κρεβάτι κήπου που περιβάλλεται από τοίχο βράχου ποταμού.

Σχετικά με το Our Rock Bed Garden

Μια προτεραιότητα στη ζωή μας στο σπίτι ήταν πάντα να ζούμε όσο το δυνατόν πιο τοπικά. Αυτό σημαίνει προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε και να προμηθεύουμε υλικό που είναι εγγενές στην ιδιοκτησία και την περιοχή μας πριν από την εξωτερική ανάθεση.

Προσπαθούμε επίσης να είμαστε καλοί διαχειριστές των υλικών και των πόρων μας, χρησιμοποιώντας κάθε τελευταίο σκραπ και επαναχρησιμοποιώντας υλικά όποτε είναι δυνατόν.

Η κατασκευή βραχόκηπων είναι ένας τέλειος τρόπος χρήσης των φυσικών μας πόρων και για να εξαντληθούν τα σκραπ!

Η ιδιοκτησία μας βρισκόταν σε έναν απότομο λόφο κοντά σε μια παλιά κοιλάδα ποταμού. Δεκάδες και δεκάδες βράχοι του ποταμού εμφανίζονταν κυριολεκτικά από τη γη και κυλούσαν στην πλαγιά του λόφου κάθε μέρα!

Έτσι, είχαμε άφθονες ποσότητες ποταμού βράχου ακριβώς στη δική μας ιδιοκτησία για χρήση. Στην πραγματικότητα, απλώς μαζεύαμε τους νεοεμφανιζόμενους βράχους και τους ρίχναμε σε αυτά τα πλαίσια κρεβατιών κήπου μέχρι να γεμίσουν και μετά προχωρούσαμε στο επόμενο!

Τα άλλα υλικά για αυτά τα κρεβάτια τα προμηθευτήκαμε από υπολείμματα που είχαν απομείνει από άλλα έργα. Είχαμε κάνει κάποια περίφραξη γύρω μας σπιτάκι κότας και πάπιας νωρίτερα εκείνο το έτος. Τα υπολείμματα από στύλους φράχτη και συρμάτινη περίφραξη λειτούργησαν τέλεια για να δημιουργήσουν το πλαίσιο για αυτά τα βράχια κρεβάτια!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμασταν σε αυτό το κατάλυμα για αρκετό καιρό για να κηπουρέψουμε σε αυτά τα υπερυψωμένα κρεβάτια. Οπότε, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω πώς άντεξαν με τον καιρό.

Μπορώ όμως να σας πω ότι ήταν εξαιρετικά στιβαρά! Και έδειχναν υπέροχα! Οι βράχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για υπερυψωμένα παρτέρια κήπων, αλλά θα λειτουργούσαν επίσης για ένα παρτέρι με βράχο ποταμού ή ένα περίγραμμα βράχου για τον κήπο ή την αυλή σας.

Σίγουρα θα τα ξαναδημιουργούσα ξανά αν είχαμε ακόμα μια μεγάλη ποσότητα ποταμού βράχου ως πόρο.

Αυτό απλά δεν ήταν το σπίτι για εμάς

Ώρα ιστορίας στοιχειωμένου σπιτιού! Αυτή η ιδιοκτησία ήταν ένα όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο βικτοριανό σπίτι του 1905 στην πλαγιά ενός λόφου σε μια μικρή πόλη. Ακούγεται πολύ περίεργο, έτσι δεν είναι; Αλλά, στην πραγματικότητα, το σπίτι, το ακίνητο και η τοποθεσία δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο λάθος για εμάς!

Ένα μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας στρεμμάτων ήταν ένας πολύ απότομος λόφος, επομένως δεν ήταν εξαιρετικά χρησιμοποιήσιμο. Περιβαλλόταν επίσης από δρόμους και από τις δύο πλευρές. Α, και είμαι 110% σίγουρος ότι ήταν στοιχειωμένο – και όχι από τα φιλικά προς τον Κάσπερ τύπο φαντασμάτων.

Ποτέ δεν ένιωσα τόσο ταραγμένος και άβολα όσο ήμουν σε εκείνο το σπίτι. Εννοώ ότι δεν είχαμε ποτέ πράγματα να πετάξουν στο δωμάτιο, αλλά όλα ήταν απλά απόκοσμα.

Ένιωθα συνεχώς σαν να εισβάλλουμε στο σπίτι κάποιου άλλου. Και ότι δεν ήμασταν ποτέ μόνοι. Ακόμα μου προκαλεί ρίγη μέχρι σήμερα!

Πουλήσαμε το σπίτι μόλις 10 μήνες μετά την αγορά του.

Φωτογραφία πριν και μετά του σπιτιού.

Αργότερα μάθαμε ότι το σπίτι ήταν το σπίτι του αρχικού κατασκευαστή και νεκροθάφτη της πόλης. Ήταν επίσης εν μέρει σε νεκροταφείο και βρισκόταν ακριβώς κάτω από το λόφο από το νεκροταφείο της πόλης.

Οοοοοσο… κακός τζούτζου παντού.

Αστεία ιστορία: Στην πραγματικότητα έμαθα πώς να φτιάχνω μουντζούρες για αυτόν τον λόγο! Αλλά δεν υπήρχε αρκετό φασκόμηλο στον κόσμο για να θεραπεύσει αυτό το μέρος!

Πώς να φτιάξετε ένα κρεβάτι River Rock Garden

Αλλά ένα καλό πράγμα βγήκε από αυτό το σπίτι – μάθαμε πώς να δημιουργούμε αυτές τις κοίτες βράχων ποταμών!

Ποταμός βράχος κήπος σε διαδικασία.

Απαιτούμενο υλικό:

 • Βράχοι ποταμού (θα χρειαστείτε πολλά, αλλά το ακριβές ποσό θα ποικίλλει ανάλογα με το πόσο μεγάλο και πόσο ψηλό φτιάχνετε τα κρεβάτια σας)
 • Περίφραξη με συγκολλημένο ή υφαντό σύρμα 2″x4″ (χρησιμοποιήστε σύρμα με μικρότερο μέγεθος τρύπας εάν τα βράχια σας είναι μικρότερα)
 • Στύλοι 4″x4″ ή άλλες σανίδες ξυλείας (χρησιμοποιήσαμε κομμάτια στύλους περίφραξης που είχαν απομείνει από προηγούμενο έργο περίφραξης)
 • Μεταλλικό σύρμα (χρησιμοποιήσαμε 9 gauge)
 • Συνδετήρες περίφραξης
 • Σφυρί
 • Τρυπάνι & βίδες
 • Πριόνι
 • Πένσα περίφραξης ή άλλες πένσες (πάρτε σοβαρά μια καλή πένσα περίφραξης – είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα εργαλεία μας στο σπίτι!)
Κοντινό πλάνο της γωνίας της υπερυψωμένης κοίτης του βράχου του ποταμού.

Συναρμολόγηση των υπερυψωμένων κρεβατιών:

 • Ξεκινήστε αποφασίζοντας την επιθυμητή διάσταση (μήκος, πλάτος και βάθος) των υπερυψωμένων κρεβατιών σας.
 • Αφού αποφασίσετε για το επιθυμητό βάθος, κόψτε τους στύλους στήριξης στο σωστό ύψος.
  • Για τα κρεβάτια μας, χρησιμοποιήσαμε σκραπ από στύλους περίφραξης. Επιλέξαμε να τα διπλασιάσουμε (για επιπλέον αντοχή) βιδώνοντάς τα μεταξύ τους.
  • Σημείωση: Οι θέσεις που χρησιμοποιήσαμε ήταν επεξεργασμένες με πίεση, τις οποίες δεν προτείνω για κήπους τροφίμων. Τα κρεβάτια αυτά προορίζονταν για καλλωπιστικές φυτεύσεις. Για κήπους τροφίμων, προτείνω ένα ξύλο χωρίς επεξεργασία με πίεση.
Τρύπημα σε δύο κομμάτια ξύλου.
 • Ρυθμίστε τις αναρτήσεις υποστήριξης στη θέση τους. Θα θέλετε αναρτήσεις υποστήριξης κάθε 4 πόδια (ελάχιστο) για μέγιστη υποστήριξη.
  • Σημείωση: Εάν θέλετε να τοποθετήσετε χαρτόνι, ύφασμα υλικού ή οποιοδήποτε άλλο υλικό στο κάτω μέρος του κρεβατιού, κάντε το τώρα.
Δύο στύλοι στήριξης κομμένοι στο ίδιο ύψος.
 • Μετρήστε και κόψτε το σύρμα περίφραξης. Για κάθε πλευρά του κρεβατιού, θα χρειαστεί να κόψετε δύο κομμάτια περίφραξης (ένα για τον εξωτερικό «τοίχο» και ένα για τον εσωτερικό «τοίχο»).
 • Για κάθε πλευρά του κρεβατιού, ξεκινήστε να στερεώνετε το σύρμα για να σχηματίσετε πρώτα τον εξωτερικό τοίχο, χρησιμοποιώντας τους συνδετήρες περίφραξης, όπως φαίνεται παρακάτω.
Σύρμα στερέωσης με το χέρι σε ξύλινους στύλους.
 • Αφού συνδέσετε τον εξωτερικό συρμάτινο τοίχο, αρχίστε να συνδέετε το καλώδιο για να σχηματίσετε τον εσωτερικό τοίχο.
 • Για εσωτερικές γωνιακές αρθρώσεις, μπορείτε να στερεώσετε μία από τις πλευρές του σύρματος στους στύλους χρησιμοποιώντας τους συνδετήρες περίφραξης. Για την άλλη πλευρά, μπορείτε να επικαλύψετε τα χαλαρά άκρα του σύρματος και να το τυλίξετε γύρω από το προσαρτημένο σύρμα για να στερεώσετε τα πάντα μεταξύ τους, όπως φαίνεται παρακάτω.
Στριμμένα καλώδια στις γωνίες της περίφραξης.
 • Συνεχίστε να συνδέετε το καλώδιο σε κάθε πλευρά για να σχηματίσετε και τα τέσσερα τοιχώματα του υπερυψωμένου κρεβατιού.
Στύλους με σύρμα ασφαλισμένο γύρω τους.
 • Τώρα που οι τοίχοι είναι στη θέση τους, θα θελήσετε να τους ασφαλίσετε για να τους αποτρέψετε από το να διογκωθούν και να διαστέλλονται από την πίεση των βράχων. Χρησιμοποιήσαμε σύρμα 9 μετρητών και το περάσαμε από τον εξωτερικό τοίχο στον εσωτερικό τοίχο σε διάφορα ύψη. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα αυτού στην παρακάτω εικόνα.
Οι τοίχοι από σύρμα ασφαλίζονται με πρόσθετο σύρμα.
 • Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το γεμίζετε με πέτρες! Τοποθετήστε κάθε βράχο στο κρεβάτι, διασφαλίζοντας ότι οι τοίχοι διατηρούν το αρχικό τους σχήμα. Κάποιο εξόγκωμα είναι φυσιολογικό, αλλά αν οι τοίχοι είναι πραγματικά διογκωμένοι, χρησιμοποιήστε επιπλέον σύρμα για να τους στερεώσετε καθώς προχωράτε.

Μόλις δημιουργηθεί η κοίτη του ποταμού βραχόκηπου σας, μπορείτε να τον γεμίσετε με χώμα, λίπασμα και φυτά! Και, φυσικά, μην ξεχάσετε να πολτοποιήσετε! Καλή φύτευση!

DIY river rock uped bed - γραφικό για το Pinterest.

Μοιραστείτε αυτήν την ιδέα με τον κόσμο – καρφιτσώστε την!

Schreibe einen Kommentar